Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Így tedd világosabbá otthonod sötétebb helyiségeit!

Így tedd világosabbá otthonod sötétebb helyiségeit!

Rengeteg lakás esetében merül fel az a probléma, hogy nem jut elég fény bizonyos szobákba. Vagy azért, mert a szomszéd háztömb kitakar minden napsütést, vagy egyszerűen csak az elhelyezkedése miatt burkolódzik árnyékba az ingatlan. Szerencsére ezt a problémát könnyedén lehet orvosolni. Ebben a cikkben olvashatsz pár hasznos módszerről, amikkel garantáltan fényesebbé varázsolhatod otthonod sötét részeit!

Szerezz be üvegajtókat!

Az üvegajtó beépítése egyszerű módja lehet annak, hogy több fényt engedjünk egy sötét szobába. Ha van olyan szoba a házban, ahol sok természetes fény van, onnan egyszerűen átirányíthatod a fényt egy üvegajtó segítségével egy sötétebb szobába.

Amennyiben aggódsz a privátszférád védelme miatt, akkor sem kell elvetned ezt az ötletet. Válassz opálos üvegből készült üvegajtót, amivel meg tudod védeni a kíváncsiskodó tekintetektől a szobát. Vagy az is egy megoldás lehet, ha elhúzható függönyt helyezel az ajtóra, így tetszés szerint takarhatod el a szobát vagy engedheted be a fényt.

Ha szeretnél pár üvegajtót szereltetni a házba, akár nálunk is körülnézhetsz. Válogass üvegajtóink széles választékából, és találd meg a hozzád leginkább illő darabot.

 

Használj világosabb bútorokat!

A legtöbb ember messziről kerüli a világos bútorok gondolatát is. Ám ha sötét szobáról van szó, vétek lenne teljes mértékben elvetni az ilyen színvilágú berendezéseket. És bár a fehér kanapé koszolódásának az esélye elég magas, a szobára gyakorolt pozitív hatás minden kockázatot megér.

Például egy hosszú, fehér kanapé és magas, hasonló árnyalatú szekrény egymás mellé helyezésével a falat magasabbnak és szélesebbnek tudjuk láttatni, így a szoba automatikusan nagyobbnak és kicsit világosabbnak fog tűnni.

Ha nem akarsz sok világos bútort a házba, elég, ha csak a nagyobb bútorokból veszel ilyen színvilágú berendezéseket. Emellett, ha nagyon aggódsz a foltok miatt, akkor válassz olyan anyagú bútorokat, amiket könnyű tisztítani. Ilyen például a bőr, a textilbőr és a zsákszövet is.

Ne ess túlzásba a világos színekkel

Igen, tény, hogy a világosabb bútorok megteszik a jótékony hatásukat… egy bizonyos mértékig. Viszont vigyázni kell, hogy ne essünk túlzásba a fehérrel, mert a világosabb színek nem feltétlenül teremtenek világosabb tereket.

Csábító lehet minden egyes falat fehérre meszelni, ám egy csipetnyi szín és egy sötétebb szín kontrasztja a szobában sokkal több fény illúzióját keltheti. Viszont ami a festést illeti, a felület ugyanolyan fontos, mint a szín. Általános tévhit, hogy a selymes kivitel megvilágítja a helyiséget, de valójában egy egyszerűbb, matt felület jobban megfelelhet erre a célra. Ugyanis melegebb és finomabb hatást biztosíthat.

Díszítsd növényekkel a helyiséget, és lehelj életet a levegőbe!

A növények szó szerint életet adnak a térnek, így néhány cserépbe ültetett növény elhelyezése a szobában segít abban, hogy a terület elevenebbnek hasson. Ha tovább szeretnéd fokozni a hatásukat, akkor válassz minél gazdagabb színű palántákat, így egyből magukra tudják szegezni a figyelmet.

Viszont azt se felejtsd el, hogy egy sötét szobában nagyon kell ügyelni a növényekre, hogy ne pusztuljanak el. Öntözd őket a megfelelő módon, és ha szükséges, néha vidd át őket egy fényes helyiségbe, hogy magukba tudják szívni a nap sugarait. Vagy akár beszerezhetsz pár növénytermesztésre tervezett lámpát is.

 

További lakástippekért tekintsd meg szakmai cikkeinket, hogy még felelősebb döntéseket tudj hozni lakberendezés terén.


 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás