Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Így takarítsd ki a garázst a tél előtt!

Így takarítsd ki a garázst a tél előtt!

Minden átmeneti időszakban esedékes a nagytakarítás. Ha rendszeresen munkálkodsz a garázsban, akkor ez a tevékenység itt is szükséges. Ebből a cikkből megtudhatod, hogyan csinálhatod végig egyszerűen ezt a megterhelő, de ugyanakkor szükséges folyamatot.

Távolíts el mindent a padlóról és az asztalokról!

Minden takarítás előtt helyet kell csinálnunk magunknak a takarítás folyamatához. Ehhez az szükséges, hogy az összes tárgyat, ami az utunkat állhatja, eltávolítjuk a garázsból. Fogj meg minden tárgyat, rakd őket dobozokba, majd a dobozokat vidd ki a garázs teréből.

Ha szelektálni is szeretnél a dolgaid között, akkor ezt a pakolási folyamatot arra is használhatod, hogy kiválaszd a kidobandó tárgyakat. Ezeket helyezd külön tároló egységbe, és úgy vidd ki őket a garázsból.

Ugyan így több energiát és időt fog igényelni a kipakolás, de két legyet ütsz vele egy csapásra: egyszerre helyet csinálsz magadnak és szelektálod a dolgaid.

Kezdődjék a takarítás folyamata

Miután kész vagy a kipakolással, itt az ideje elkezdeni a takarítást.

Először is porszívózz fel alaposan a helyiségben

Ha nem áll a rendelkezésedre porszívó, egy seprű is megteszi. Ne feledkezz meg a polcok és az asztal leporolásáról sem. Ezután mérd fel a garázs sarkait, és távolítsd el az összes pókhálót.

Távolítsd el a ragasztó/matrica maradványokat

Mielőtt belefognánk a felületek lemosásába, érdemes megkeresni azokat a felületeket, amiken ragasztó vagy matrica maradványok maradtak. A kellemetlen ragacs eltávolításához mindössze narancsolajra, vagy egy ragacsleszedő sprayre lesz szükség.

A kiválasztott vegyülettel gazdagon kend le/fújd le a maradványt. Hagyd rajta egy 10 percig, majd egy ronggyal távolítsd el a felületről. Ha makacsabb folttal van dolgod, akkor ezt a folyamatot ismételd meg addig, amíg le nem jön az egész.

Következzen a padló tisztítás

A ragasztó/matricamaradványok leszedése után nekifoghatunk a padló tisztításának. Az első állomása az olajos padló takarításának, hogy lefedjük a garázs falait a földtől derékmagasságig műanyag burkolattal.

Erre azért van szükség, mert az olajat oldó vegyszert nagy nyomású vízsugárral fogjuk majd lemosni, ami összevizezheti a falakat, és a benne található elektromos csatlakozókat.

Miután ezzel készen vagyunk, készítsünk elő egy vízzel töltött vödröt, garázsseprűt és ipari olajoldó szert. A vegyszerből rakj elegendő mennyiséget a vízbe (a pontos mennyiséget az olajoldószer csomagolásán láthatod).

Az összekevert folyadékból önts a padló egy részére, majd kezd el dörzsölni egy strapabíró garázsseprővel. Ha ezzel végeztél, slag segítségével öblítsd le a vegyszert a padlóról. Kész is vagyunk.

Az asztalról és a polcokról se feledkezzünk meg

Amennyiben ezek a bútorok is olajfoltosak, használhatjuk a padlóhoz használt keveréket a tisztításukhoz. De ha csak simán porosak és koszosak, akkor olyan keveréket is használhatunk hozzá, amiben az olajoldó szer helyett mosószert használunk. Ezzel a folyadékkal és egy szivaccsal sikáljuk át őket, majd vízzel mossuk le a vegyszert.

Hagyd száradni a garázst

Mindenről vízzel mostad le a vegyszert, így kell egy kis idő, mire kellően megszáradnak a felületek. Ha ez megtörtént, elkezdheted visszapakolni a garázsba a dolgaidat.

Építkezés vagy felújítás előtt állsz, és vannak kérdéseid a munkálatokkal kapcsolatban? Ez esetben látogass el blog felületünkre, ahol szakmai cikkek tucatjai várnak arra, hogy megfelelő információt adhassanak neked.

 


 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás