Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Így óvd meg otthonod a kíváncsi tekintetek elől!

Így óvd meg otthonod a kíváncsi tekintetek elől!

A legtöbb ember számára nagyon fontos a személyes tér védelme, ami teljesen érthető. Hiszen a magánélet megőrzése a felnőttkor egyik legnehezebb kihívása. Amennyiben te sem szereted azt, ha valakinek lehetősége van benézni a lakóteredbe, jó helyen jársz. Ebben a cikkben olyan módszerekről olvashatsz, ami megvédi a te és családod privátszféráját a kíváncsi tekintetek elől!

Árnyékold az ablakokat

Ahogy arról már írtunk korábban, többféle árnyékolási módszerrel is szűrheted a befelé irányuló tekinteteket. Amennyiben egy praktikus, viszonylag olcsó és egyszerű megoldást keresel, a hagyományos függönyök lesznek számodra a legideálisabbak. A függöny vastagságát annak függvényében válaszd ki, hogy mennyi fényt szeretnél beengedni az ablakokon keresztül.

Ám választhatsz a modern hatást idéző szalagfüggönyök, a rusztikus kinézethez passzoló spaletták vagy a teljes védelmet adó redőnyök között. Bármilyen stílusban épült házban laksz, garantáltan találsz hozzáillő árnyékoló eszközöket.

Amennyiben árnyékolással szeretnéd megvédeni a privátszférád, akár nálunk is körülnézhetsz. Nyugodtan válogass árnyékoló berendezéseink között, és válaszd a számodra legmegfelelőbb modellt.

 

Ültess a kerítés tövébe sövényt!

A kerítést védelmező sövénysor egész éves szűrést biztosíthat, és általában nem korlátozzák a magasságot korlátozó kormányzati rendeletek. Akár szűk hely esetén is kiváló megoldást biztosíthatnak az olasz ciprus és tuja bokrok, amik aktív védelmet nyújthatnak a szomszédok vagy az utca emberének kíváncsiságával szemben.

Egy sövénysor ültetéséhez áss egy 1 méter mély és 1 méter széles gödröt, majd helyezz el külön cserjéket körülbelül fél méter távolságra egymástól, és helyezd vissza a talajt a mélyedésekbe. Az első évben gyakran öntözd a növényeket lehetőség szerint csepegtető öntözéssel.

Zárt kerítéssel minden tekintetet ki lehet zárni

Amennyiben nem akarsz növényekkel bajlódni, egy másfél méteres zárt kerítés is megteszi a hatását. Ez lehet a legjobb megoldás olyan helyeken, ahol szűk a hely, mivel a kerítések sokkal kevesebb helyet igényelnek, mint a növények. Különböző stílusban is elérhetőek a legtöbbször deszkákból összerakott zárt kerítések, hogy minden ház stílusához passzolhassanak.

Viszont azt is érdemes figyelembe venni, hogy ugyan a zárt kerítés minden tekintetet kizár az ingatlan területéről, ugyanakkor sokszor nem a legmutatósabb opció. Ahhoz, hogy kicsit szebbé tegyük a végeredményt, érdemes lehet nyitott részekkel is megtoldani a kerítést vagy ültetni pár dísznövényt az aljába.

Vonj visszatükröződő bevonatot az ablakokra!

Ezt a módszert legtöbbször filmes rendőrségi szituációkban láthattunk, pontosabban a kihallgatások közben. Ám ez nem azt jelenti, hogy ez csak egy olcsó trükk, amivel több izgalmat csempészhetnek a filmekbe. A visszatükröződő bevonatot a való életben is használják felhőkarcolók és kihallgatótermek ablakainak bevonására. Így te is használhatod arra, hogy kizárd otthonod területéről a kíváncsi tekinteteket.

A tükröződő ablakok megakadályozzák, hogy bárki beláthasson nappal a házadba. Ám nem jelent teljeskörű védelmet, hiszen a reflekció létrejöttéhez fényre van szükség. Ergo, éjszaka nem zárja el a belátást. Ezért, ha emellett az opció mellett döntesz, érdemes hosszú függönyökkel is kiegészíteni az ablakot. Így napközben véd a visszatükröződő ablaküveg, este pedig a függönyök végzik el ezt a feladatot.

Még több lakástippről olvasnál? Ez esetben látogasd meg blogunkat, és bővítsd a tudásod szakmai cikkeink segítségével!


 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás