Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Így kell szakszerűen ablakot beszerelni. Mutatjuk.

Így kell szakszerűen ablakot beszerelni. Mutatjuk.

A nyílászárók cseréje során legtöbben arra helyezik a hangsúlyt, hogy megtalálják a lehető legjobb ajtókat és ablakokat, természetesen az elérhető legjobb áron. Ezt nagyon helyesen teszik, mert a jó nyílászárók nagyon fontosak, hogy meglegyen a lakásunkban a komfortérzetünk, például télen elég meleg legyen, nyáron pedig kellemesen hűvös maradjon.

Önmagukban a nyílászárók azonban ezt nem tudják garantálni, kell hozzá a megfelelő beépítés is. Ha egy nyílászáró rosszul van berakva, legyen bármennyire is csúcsminőségű, nem fogja tudni hozni az elvárt szintet. Éppen ezért nem szabad ezt véletlenre bízni, és mindenképpen hozzáértő szakembert kell megkérni a nyílászárók beépítésére, esetleg magát a gyártót – ez a legbiztosabb módszer.

 

A garanciához is fontos

A másik oka annak, hogy nagyon fontos a szakszerű beépítés, az a garancia.

Olyan összegű termékeknél, mint az ajtók és az ablakok, természetes elvárás a garancia a gyártó felé, amit szoktak is adni. Általában minél hosszabb a garancia, annál biztosabbak lehetünk benne, hogy valóban jó nyílászárókat választottunk, hiszen csak az a gyártó garantálja hosszú ideig a terméke minőségét, aki valóban hiszi, hogy jókat gyárt. Ez akár szempont is lehet a nyílászárók kiválasztásánál. Fontos azonban tudni, hogy a garancia érvényesítésének akadálya lehet, ha nem tökéletesen van beépítve az ajtó vagy az ablak. Nem egy gyártónál ezért eleve csak akkor lehet garanciát érvényesíteni, ha ők is rakták be a nyílászárókat – ez esetben akkor is él a garancia, ha hibázott az, aki berakta.

 

Károsodhat a nyílászáró is

Amellett, hogy a helytelen beépítéssel sok előnyét elveszítheti az ablak vagy az ajtó, károsodhat is, hiszen így nem biztosítottak számára a megfelelő körülmények. Így sokkal rövidebb idő alatt használódhatnak el a nyílászárók, vagy egy-egy alkatrészük. Sajnos elég sokan hiszik azt, hogy az ajtók és ablakok beépítése nem túl bonyolult, és egy-egy barát segítségével megoldják. Ebből szoktak igencsak kellemetlen helyzetek születni, amikor egy-két év múlva probléma adódik az egyik nyílászáróval, és hiába garanciás, azt nem lehet érvényesíteni. Nem éri meg kockáztatni, mert a spórolás sokszor ráfizetéssel végződik.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás