Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Hová érdemes nagy ablakokat építeni?

Hová érdemes nagy ablakokat építeni?

Megfelelően szigetelő ablakkal nem probléma a nagy méret

Megnyugtatásul: a megfelelő nyílászáró kiválasztásával gyakorlatilag ki zárhatjuk annak lehetőségét, hogy a túl nagy ablakok a hőszigetelés rovására fognak menni. A modern gyártási technikák már lehetővé teszik, hogy akármekkora méretű ablakokat építsünk is be a házunkba, ne legyen probléma azzal, hogy azokon keresztül kiszökik a meleg. Persze, ha nagy ablakokról álmodozunk, akkor nagyon oda kell figyelni a megfelelő minőségű és megfelelő tulajdonságokkal bíró ablakok kiválasztására, de ha ez megvan, akkor semmiféle problémát nem okozhat önmagában az ablakok mérete.

Mennyi fényt szeretnénk beengedni?

Így tehát már nyugodtan és szabadon dönthetünk arról, hogy milyen ablakokat szeretnénk a házunkba. Elsősorban azt kell átgondolni, hogy mennyi természetes fény szeretnénk beengedni az egyes egységekbe, illetve milyen kilátást szeretnénk nézni minden nap. Természetesen lehetnek a házunknak olyan részei, ahonnan nagyon szép a kilátás – ezekben a helyiségekben érdemes nagyobb ablakokkal számolni. Ahol kevésbé szép a táj, például a szomszéd ház falát látjuk az ablakon keresztül, ott nem éri meg a nagy ablak, elég, ha a szellőzés, illetve némi természetes fény biztosítása érdekében pár kisebb ablak.

Figyeljünk a berendezésre!

Vegyük figyelembe azt is, hogy mekkora az adott helyiség, illetve hogy a berendezési tárgyakat majd hogy szeretnénk elosztani. Egy kisebb szobába nem biztos, hogy érdemes teljes falas ablakokat építeni, mert nagyon sok lehetőséget elvesz a bútorok berakása szempontjából. Fontos, hogy legyen hely a szekrényeknek és a magasabb berendezési tárgyaknak is, az ablak nyitása miatt ugyanis ezekkel adódhat problémánk. A nagy ablakokat inkább nagyobb helyiségekbe érdemes beépíteni.

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás