Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Hőszigetelt ablakokkal spórolhatunk a fűtésen

Hőszigetelt ablakokkal spórolhatunk a fűtésen

Ahogy egyre hidegebbre fordul az időjárás, és többet kell használni a fűtést, az emberek többségének egyre többször jut eszébe a fűtésszámla. Minél hidegebb van, annál többet kell ugyanis erre fordítani, ami sok családnál igencsak megviseli a költségvetést. A fűtésszámla csökkentésére alapvetően két út van. Az egyik, hogy levesszük a fűtést, ez azonban nem a legjobb megoldás, mert azt eredményezi, hogy fázunk a saját lakásunkban. A másik, hogy beruházunk a hőszigetelésre, ezáltal megakadályozzuk, hogy sok hő szökjön ki a lakásból, így kevesebb fűtéssel melegebb lesz a benti hőmérséklet. A hatékony hőszigetelés része a hőszigetelt nyílászárók beépítése is.

 

Nem mindegy, hogyan zár az ablak

Különösen régebben épült házak esetében lehet észrevenni, hogy a több évtizede a helyükön lévő, fa ablakokon gyakorlatilag szabadon áramlik ki-be a levegő, annak ellenére, hogy csukva vannak. Ennek az az oka, hogy ezeket az ablakokat bizony már kikezdte az idő vasfoga, nem záródnak rendesen. Télen, mikor fűtjük a lakást, meg is lehet figyelni, hogy az ablakhoz közeledve egyre hűvösebb a levegő. Ugyanez érvényes a régi ajtókra is. Ezek már igencsak megérettek a cserére, lehetőleg még a fűtésszezon előtt. Az őszi időszak az utolsó pillanat az ajtó- és ablakcsere elvégzésére. Ha pedig rászántuk magunkat a cserére, érdemes hőszigetelt nyílászárókat választanunk.

 

Mennyit számít a hőszigetelés?

A megfelelő hőszigetelés tízezrekkel képes csökkenteni a fűtésszámlát éves szinten. Ehhez azonban az kell, hogy tényleg alapos munkát végezzünk. A nyílászárók cseréje mellett fordítsunk figyelmet a lakás vagy ház hőszigetelésére is, mind a homlokzat, mind a lábazat, mind pedig a tető területén. Egy jól hőszigetelt lakás előnyeit nem csak télen élvezhetjük, hanem nyáron is, hiszen kánikulában tovább tudjuk majd hűvösen tartani a lakást, és a légkondit sem kell annyit működtetni, mint ha nem lenne kialakítva a hőszigetelés. Kiváló minőségű, hőszigetelt ablakokért és ajtókért forduljon hozzánk!

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás