Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Honnan tudjuk, hogy mennyire szigetel jól egy nyílászáró?

Honnan tudjuk, hogy mennyire szigetel jól egy nyílászáró?

De laikusként vajon honnan tudjuk, hogy mennyire jó szigetelő egy ablak vagy ajtó? Logikusan hangzik, hogy olyantól kérdezünk, aki ért hozzá, de legyünk őszinték: mindenki ódákat zeng a saját termékéről, hiszen el akarja adni. Éppen ezért nem árt, ha van némi információnk a témában, és magunk is tudjuk, mit kell nézni egy-egy nyílászáró jellemzésénél ahhoz, hogy megtudjuk

Mi az az Uw és Ug érték?

Míg az Uw a szerkezet; addig az Ug az üveg hő átbocsátási tényezőjét jelöli. Egyszerűen megfogalmazva, azt mutatja meg, hogy 1 négyzetméternyi felületen egységnyi idő alatt 1 Kelvin vagy Celsius fok különbség esetén mennyi energia távozik. Magyarul mennyire tud a lakásunk kihűlni, vagy épp felmelegedni az ablakon, ajtón keresztül. Ezt meg szokták adni az üvegre, a keretre, a teljes ablakra vonatkozóan, de még a beépítés utánra vonatkozóan is. Az Uw és Ug érték tehát értékes információkkal szolgál a hőszigetelő képességet illetően.

Légkamrák és üvegvastagság

A hőszigetelő ablakoknak a tokjában légkamrák helyezkednek el. Minél nagyobb ezen légkamrák száma, annál jobban szigetel az ablakunk. Az üveg vastagsága, pontosabban az üveg rétegeinek száma szintén nem elhanyagolható tényező, bár ez azért logikusnak mondható. Minél több réteg üveg van az ablakban, annál jobban szigetel, a vastagabb üveg nyilvánvalóan nehezebben engedi át a hőt.

Mindez persze az ajtókra is vonatkozik, ablakos kivitel esetében érdemes a többrétegű üvegre voksolni, hogy ne legyen az előszoba hűvös, huzatos. Ügyelni kell emellett a beépítésre is, mind a beépítés mélysége, mind pedig a pontossága szempontjából.

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás