Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Hogyan válassz beltéri ajtót és miből készüljön?

Hogyan válassz beltéri ajtót és miből készüljön?

A legtöbb lakástulajdonos számtalan órát és rengeteg energiát fordít otthonának díszítésére. A falak makulátlanok, a bútorok tökéletesen illeszkednek a design esztétikájához. De mi a helyzet az ajtókkal? Hiszen nem elég, ha egyszerűen csak egy friss festékréteget dobunk fel a leharcolt és kopott ajtókra. A beltéri ajtókat sokat használjuk, ezért megérdemelnek némi figyelmet, különösen a kiválasztásukkor.

Éppen ezért első körben összegyűjtöttünk 4 tényezőt, amit figyelembe kell venned a vásárlás során:

Anyag

Az első dolog, amit figyelembe kell venned. Ha van már konkrét elképzelésed egyszerű lehet, de néhányan azonban vakarhatják a fejüket, mert nagyon sok lehetőség áll rendelkezésre.

  • Fa

A fa egy kiváló lehetőség, amelyet gyakran használnak beltéri ajtókhoz. A faajtók bonyolultan megtervezhetők, festhetők, hogy bármilyen színsémába vagy esztétikába illeszkedjenek. Emellett hosszú élettartamúak, nem engedik át a hideget vagy a hőt, és további bónuszként kiváló hangszigetelők.

  • Szín

A beltéri ajtó kiválasztásakor a legjobb, ha olyan színt választasz, amely illeszkedik az egész lakáshoz. A fenyő hatás még inkább kiemelhető, ha természetes színeket utánzó lazúrral fested le a lemezelt ajtót, és mintázatát takaró léccel lefeded.

  • Tömör fa, tömör mag, üreges ajtók

Talán az üreges változat a legfelkapottabb, hiszen könnyű súlya miatt költséghatékonyabb és egyszerűbb a beszerelése. Másrészt a tömör ajtók szigetelés és hangcsillapítás szempontjából jobbak.

Természetesen a beltéri ajtó kiválasztásakor semmilyen szabály nem írja elő, hogy annak hogyan kell kinéznie. Valójában számos népszerű stílus létezik a beltéri ajtók számára, amelyek különböző tervezési esztétikákhoz illeszkednek, elképesztően néznek ki, és befolyásolják a szoba megjelenését és hangulatát.

Igen! Íme további 3 kulcsfontosságú előnye annak, hogy miért vásárolj fenyő és Craft beltéri ajtót otthonodba!

1. Mindkettő vidám és vonzó esztétikai külsőt sugall – az ügyfelek döntő többsége számára ez az elsődleges szempont.

2. Sokoldalúság – nagyszerű, hiszen bármilyen belső térhez igazítható. Az egyszerűség és természetesség hívei előszeretettel használnak fenyőből készült ajtót, míg Craft ajtóink azok körében hódítanak, akik szeretik a mintázatokat.

3. Szívósság és tartósság – merev és masszív szerkezet. A Craft ajtók a lemezelt eljárásnak köszönhetően a fánál is tömörebb szerkezettel rendelkeznek, ezáltal kevésbé vetemednek, és mérettartóak.

Ha megszületett a végső döntés, hátra maradt még egy nagyon fontos részlet, az ajtótok kiválasztása. Ez határozza meg az ajtó szerelhetőségét, stabilitását, nyitási irányát.

Mivel csapatunkat rugalmas hozzáállás jellemzi, minden típusú ajtót le tudunk gyártani palló vagy geréb tokkal is, míg egyedi méret rendelése esetén a méreteket borító léccel együtt kell megadni és megjegyzésben feltüntetni, hogy a vakküszöb méreten belül vagy kívül helyezkedik el. Továbbá Craft ajtóink esetében a nyomott minta miatt az egyedi méretet mindig egyeztetni szükséges.

További műszaki tudnivalók:

– a pallótok nem utólag szerelhető tok, de egy apró változtatással megoldható (egyedi rendeléssel lehetséges kérni, hogy a hátsó borítás ne kerüljön fel, de mellé legyen csomagolva.)

– a pallótok legkisebb szélességi mérete 8 cm (ez alatt geréb tok), legnagyobb 50 cm (50 cm felett egyeztetés szükséges)

– egyszárnyú kivitelben a maximális méret 110 cm, kétszárnyú kivitelben 240 cm, maximális magasság 240 cm.

– minimális mértek szélesség 65 cm, magasság 150 cm (kivétel a Craft ajtók)

– külön kiegészítőként kérhető szellőző, gumitömítés, automata küszöb, 14-es 3D-s pánt az ajtókba.

– kétszárnyú aszimmetrikus ajtó esetében a kis szárny min. mérete 40 cm!

– toló ajtóhoz szükséges ajtólap (falc, zár és pánthely nélkül) is gyártható, de igény esetén kompletten, szerelvényekkel együtt is legyártjuk.

– igény esetén a TELE betéteket nem rögzítjük, hogy festésre elő legyen készítve. (egyedi

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás