Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Hogyan járul hozzá a hőszigetelő üveg otthonod kényelméhez és biztonságához?

Hogyan járul hozzá a hőszigetelő üveg otthonod kényelméhez és biztonságához?

A fő elemek, amelyek aktívan részt vesznek a kényelmed biztosításában, az ablakok és ajtók, átmeneti pontok belülről kifelé és fordítva. Ha ezek a nyílások kiváló minőségű anyagokból készülnek, akkor egy lépéssel máris közelebb kerültél álmaid otthonához.

Ha hőszigetelésről beszélünk (különösen a panellakás tulajdonosok esetében) a legtöbb esetben úgy gondoljuk, hogy az épület megfelelő szigetelése azon múlik, hogy mennyire volt jól megcsinálva valamikor. Ha nem érezzük jónak, akkor az épület szerkezetét hibáztatjuk. Pedig az épület szigetelése mellett a nyílászárók minőségének is nagyon fontos szerepe van abban, hogy az eredmény a várakozásoknak megfelelő legyen.

Egy ablakban a hőszigetelő üveg a felület 70-80%-át teszi ki, és kulcsfontosságú szerepe van a kívánt hőmérséklet biztosításában. Ez a fő elem, amely hő- és hangszigetelő tulajdonságainak köszönhetően hozzájárul otthonod magas szintű komfortfokozatához.

Hőszigetelő üveg, ami szabályozza a hőmérsékletet és fényáramlást, számos egyéb előnyökkel, melyek az alábbiak:

Termális komfort

Nyáron – A hőszigetelő üveg lehetővé teszi a természetes fény bejutását, a naphő kétharmadát visszaverve, így elkerülhető a helyiségek túlmelegedése. A 2 üveggel szigetelő üvegek esetében pedig több mint 30%-kal, míg a 3 üvegrétegű hőszigetelő esetén pedig több mint 40%-kal csökkenthető az áramköltség.

Télen – a hidegben a hőszigetelő üveg megtartja a helyiség hőjét, és lehetővé teszi a természetes fény behatolását, még jobban felfűtve a belső tereket. Így választhatsz kisebb és nagyobb ablakokat is anélkül, hogy éreznéd a kinti hideg kellemetlen hatásait.

Kényelem a nap alatt

A nagy üvegablakok lehetővé teszik a belső tér jobb megvilágítását, miközben biztosítják a nyitottságot és a külső világgal való közvetett „kommunikációt”. Ezenkívül a mesterséges világítás minimális használata alacsonyabb energiafogyasztást eredményez, segítve a spórlásban.

Biztonság és védelem

A laminált üvegtáblák kiküszöbölik az esetleges üvegtörés okozta balesetek kockázatát és biztonságot nyújtanak betörési kísérlet esetén. A laminált biztonsági üveg esetében van egy műanyag fólia is, amely a két üveglap közé van beágyazva. Ha az üveg eltörik, a szilánkok a fóliához tapadnak.

Költség csökkentés

A nagy teljesítményű hőszigetelő üveg jelentősen javítja az energiafogyasztást és több mint 30%-kal csökkenti a költségeket az egyszerű üvegezéshez képest. A légmentesen záródó rendszer bent tartja a hőt, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy télen természetes fény fűtse a ház belsejét. Nyáron az ablakok visszaverik a nap hőjének nagy részét, és kiküszöbölik a tér túlmelegedésének kockázatát. A csökkentett hőveszteség, a klímaberendezések és világítótestek ritkább használata miatt ismét csökken az energiafogyasztás.

Szakembereink segítenek kiválasztani a szigetelőüveg típusát a ház nyílászáróinak irányától, számától és üvegezési felületétől függően. Például az északi fekvésű ablakokhoz azt javasoljuk, hogy olyan magas hőszigetelő képességű ablakokat válassz, amelyek átengedik a természetes fényt. Míg a déli fekvésű nyílászárók esetén olyan ablaküveg választását javasoljuk, amelyik korlátozza a kívülről érkező hőbevitelt, és megakadályozza a belső terek túlmelegedését.

Cégünk ablakok és ajtók gyártásával, tervezésével és beépítésével foglalkozik, több mint 28 éves szakmai és gyakorlati tapasztalattal a hátunk mögött.

Nálunk a nyílászárók teljes választékát megtalálod hőszigetelő üveggel. Keress bizalommal ha szakmai segítségre van szükséged ajtó/ablak vásárlása előtt.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás