Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Hiába jók az ablakok, ha rosszul vannak beépítve

Hiába jók az ablakok, ha rosszul vannak beépítve

A nyílászárók cseréjétől, korszerűsítésétől általában sokat várnak az emberek, különösen azért, mert a csapból is az folyik, hogy mennyire megéri anyagilag befektetni jobb minőségű ajtókba és ablakokba, és ez mennyire látszik télen a fűtésszámlán. Sokszor azonban mégis csalódás a történet vége, mert az új nyílászárók nem hozzák a várt eredményt, nem érezhető túlzottan a javulás. Annak ellenére, hogy márkás, drága, minőségi darabok. Ha valóban nem az ablakok és ajtók minőségével van probléma, akkor általában azok okozzák a jelenséget, hogy a beépítést nem végezték kellő hozzáértéssel és precizitással.

„Majd én azt megoldom magamnak!”

A nyílászárócsere komolyabb beruházás, különösen akkor, ha valóban minőségi változást szeretne az ember. Éppen ezért a legtöbben igyekeznek valamelyest csökkenteni a költségeket, és ha már minőségi ajtókat és ablakokat szeretnénk, akkor nem éppen ezek ára lesz az, ahol le tudunk faragni a büdzséből.

Sokan viszont úgy gondolják, hogy a beépítést majd megoldják ők maguk, esetleg egy ismerős által, így az ezzel járó költségek minimalizálhatók, vagy teljesen elhagyhatók. Igen ám, de pont az ilyenekből szoktak kialakulni azok a problémák, hogy hiába a csúcsszuper szigetelő tulajdonságokkal rendelkező nyílászárók, mégsem tudják úgy ellátni a feladatukat, ahogy kellene.

Sok a buktató

Az ablakok szakszerű beépítését tehát érdemes szakemberre bízni, aki olyan részleteket és apróságokat is tud, amire laikusként, vagy félig laikusként nem is gondolnánk. Lehet, hogy elméletileg értjük, hogyan kellene egy ablak beépítését véghezvinni, azonban ha nem ez a szakmák, akkor valószínűleg sok mindent nem tudunk a szigetelésről, amit tudnunk kellene ahhoz, hogy a legjobbat hozhassuk ki az adott nyílászáróból.

Nem mindegy például, hogy a falnak mely részére építjük az ablakot, hogy a purhabot hogyan nyomjuk az ablak köré, illetve az sem, hogy a fóliázást miként végezzük – és ez csak néhány példa.

A lényeg, hogy ha már pénzt áldoztunk jó minőségű ajtókra és ablakokra, akkor ne akarjuk a szakembereken megspórolni az árát, mert könnyen lehet, hogy így az egész felesleges pénzkidobásnak bizonyul a végén. Inkább költsünk többet a beépítésre, de az legyen profi, minthogy ne élvezhessük végül a csere előnyeit!

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás