Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Helyet spórolhatunk az ajtókkal, ha kicsi a lakás

Helyet spórolhatunk az ajtókkal, ha kicsi a lakás

Számos praktikus megoldás létezik arra, hogy mindennek meglegyen a helye, és érdemes is ezeket alkalmazni. Még több helyet spórolhatunk ugyanakkor azzal, ha kiiktatjuk az ívesen, esetleg az út közepére nyíló ajtókat. Persze nem arra szeretnénk biztatni bárkit is, hogy ajtók nélkül éljen. A hagyományos helyett ugyanakkor vannak helytakarékosabb megoldások, például a harmonikaajtó, vagy a tolóajtó.  

Hogy ne legyenek útban az ajtók

Szinte elkerülhetetlen, hogy egy szűkös lakásban útban legyenek az ajtók, ha nyitva vannak. Ez még akkor is zavaró, ha egyébként elférünk a lakásban, és nem lenne szükségünk nagyobb élettérre. Ha az ajtó befelé nyílik, akkor az adott helyiségben nehézkes elférni, ha pedig kifelé, akkor néha közlekedni nem lehet tőle. Ez amellett, hogy zavaró, nem praktikus, ráadásul balesetveszélyes is, hiszen bárki nekimehet az ajtóknak.

Jó megoldást jelentenek erre a tolóajtók, illetve a harmonikaajtók. Ezek helytakarékosan használhatók, hiszen nem ívesen nyílnak, így nyitott állapotban sincsenek útban. A tolóajtónak csak a mellette lévő fal mentén van szüksége pár centiméterre, a harmonikaajtónak ennyi sem kell, viszont elvesz az ajtónyílásból valamennyit.

Szekrények esetében is alkalmazhatók

A tolóajtók nagyon praktikusak tudnak lenni szekrények esetében is, főleg, ha a szűkösebb helyiségekben nincs elég hely ahhoz, hogy kényelmesen nyithassunk ívesen nyíló ajtókat. Szekrényeken elsősorban tolóajtókat érdemes alkalmazni, ezek lehetővé teszik, hogy olyan területeket is kihasználjunk, amelyeket egyébként nem tudnánk.

Kis lakásokban a hellyel való spórolás kifejezetten fontos – érdemes minden eszközt megragadni arra, hogy jól használjuk ki a teret.

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás