Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Hasznos, ha többféleképpen nyílik egy ablak

Hasznos, ha többféleképpen nyílik egy ablak

Többféleképpen nyíló ablakok

Nyilván nem véletlen, hogy igen népszerűek azok az ablakok, amik többféleképpen nyithatók, tehát van bukó funkciójuk is, ugyanakkor rendesen ki is lehet tárni. Ezek nagyon jól kihasználhatók, és a kilincs segítségével, egyszerűen irányíthatjuk, hogy éppen milyen nyitási módot szeretnénk. Sokan nemcsak az ablakokat, hanem az erkélyajtót is úgy választják meg, hogy buktatni, és teljesen kinyitni is lehessen, könnyebbé téve ezzel adott esetben a szellőztetést.

Egy hűvös, téli napon például, ha csak egy kis levegőt szeretnénk beengedni a lakásba, a bukóra nyitott ablak ideális. Egy forró nyáron viszont éjjel, kora reggel tudunk hűvösebb levegőt beengedni, ehhez pedig célszerű teljesen kinyitni az ablakokat, amennyiben szeretnénk, hogy kicsit lehűljön a benti hőmérséklet is.

Egy- vagy többszárnyú?

A nagyobb ablakok esetében szokott felmerülni a kérdés, hogy egy- vagy többszárnyú legyen. Az igazság az, hogy egy bizonyos méret fölött, ha nem csak bukóablakról beszélünk, mindenképpen érdemes a kétszárnyú mellett dönteni, egyszerűen azért, mert az ablak kinyitása túl nagy helyet venne igénybe. Egy kisebb szobában ez például elég nagy probléma. A döntés persze minden esetben a vevőé, de a körülményeket leírva érdemes szakember tanácsát kikérni, mert rávilágíthat olyan szempontokra, amelyeket magunktól nem vettünk volna figyelembe.

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás