Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Gyönyörű és biztonságos bejárati ajtók

Gyönyörű és biztonságos bejárati ajtók

Mikor érdemes lecserélni a régit?

A bejárati ajtónk az első benyomást határozza meg hazaérkezéskor, vagy mikor vendégek érkeznek hozzánk. Egy olyan biztonsági vonalat és esztétikai megvalósulást képvisel, ami a modern irányelvek mentén az egyik legfontosabb tárgy a lakásunk, házunk esetében. Használt lakás vásárlásakor, felújításkor, korszerűsítéskor szinte kötelező ezt a területet is felülvizsgálni!

Amikor kiválasztjuk a bejárati ajtónkat, több szempontot kell mérlegelni, hiszen ez lesz az az ajtó, ami elválasztja a házat a külvilágtól, ez fog tulajdonképpen védeni minket, és persze a vagyontárgyainkat. Nyilvánvaló, hogy nagyon fontos, hogy a bejárati ajtónk kellőképpen biztonságos legyen. Szerencsére ma már viszonylag sok lehetőség áll rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy a lehető legbiztonságosabb bejárati ajtókat építhessük be.

Az őszi időszak kedvez a nyílászárók cseréjének

Persze ősszel azért még akadnak melegebb napok, szerencsés esetben akár egészen novemberig. Ha a nyáron még nem volt módunk kicseréltetni a nyílászárókat, vagy egyszerűen csak bokros teendőink mellett észre sem vettük, hogy elszaladt mellettünk a nyár, ősszel még pótolhatjuk a mulasztást.

Nem árt ugyanakkor minél hamarabb a tettek mezejére lépni, és megrendelni a kívánt ajtókat és ablakokat, hiszen a gyártáshoz azért kell idő, pláne, ha egyedi elképzeléseket valósítunk meg. Minél előbb kezdünk bele a folyamatba, annál jobb. Míg a nyílászárók készülnek, egyeztethetünk szakemberekkel is a beépítésről, hogy mire elkészülnek, el is lehessen kezdeni a munkát. Ha későn kezdtünk bele a folyamatba, az időbeosztás nagyon fontos!

Milyen a korszerű bejártai ajtó?

A modern kínálatban az alap modellnek számító ajtók is jóval biztonságosabbak a korábbiaknál, de vannak külön kérhető extrák, amik még jobban fokozzák a védelmet, megnehezítve ezzel az illetéktelen behatolók dolgát és fokozva az esztétikai élményt.

Akárcsak korábban, manapság is kiemelten fontos a biztonság, amire újra és újra figyelmet kell fordítanunk, ugyanis bárki lehet betörés, illetve lopás áldozata. Nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy úgy vásárolunk bejárati ajtót, hogy nem nézünk utána a biztonsági paramétereinek, hiszen komoly károkat szenvedhetünk el, ha illetéktelenek különösebb akadály nélkül be tudnak jutni a házunkba.

Mennyire biztonságos a bejárati ajtónk?

Az, hogy a bejárati ajtó mennyire biztonságos, sok mindentől függ. Általában a minőségi bejárati ajtók különösebb extrák nélkül is ellátják a védelmi feladatokat, de persze nem mindegy az sem, hogy miből készült az adott ajtó, illetve vannak-e bizonyos megerősítések, milyen a zár. Készülhet fából, fémből, modern műanyagokból. Nagyon régi ajtók esetében előfordult, hogy még olyan kulcs is nyitotta a zárat, ami nem kifejezetten az adott ajtóhoz tartozott.

Ez minimum ijesztő, hiszen ilyen alapon kis szerencsével bárki bejuthat a házunkba, akinek hasonló kulcsa van, mint nekünk. A mai modern bejárati ajtók esetében ez azért már nem fordulhat elő, mert többpontos zárak léteznek, amik eléggé egyedivé teszik az ajtókat ahhoz, hogy ne lehessen véletlen egyezés.

Erre nem szabad sajnálni a pénzt

Lehet, hogy első körben a bejárati ajtó egyébként is a drága tételnek tűnik, és ha biztonsági extrákat, vagy esztétikailag előnyös üvegpaneleket is szeretnénk hozzá, az bizony dobni fog a költségeken. De az a védelem, amit egy jól felszerelt, és igazán biztonságos bejárati ajtó ad, mindenképpen megéri az árát. Ráadásul, ha sikerül elkerülni így az esetleges betöréseket, lopásokat, akkor egyértelműen megtérülő befektetés egy drágább és minőségibb bejárati ajtó.

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás