Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Górcső alatt a bejárati ajtó kilincsek

Górcső alatt a bejárati ajtó kilincsek

A kilincsek kiválasztásáról korábban már írtunk egy kis összefoglalót. Ebben kiveséztük, hogy milyen szempontokat célszerű figyelembe venni, amikor kilincset választasz a különböző típusú ajtókra. Ám ideje egy kicsit alaposabban megvizsgálni a bejárati ajtókat és azok zárját, hiszen ez a biztonságos otthon egyik alap köve.

Egy bejárat akkor igazán hatékony, hogyha ellenáll a különböző kihívásoknak, legyen az az időjárás, vagy illetéktelen behatolók. Ehhez szükség van egy jó minőségű nyílászáróra, és a megfelelő kilincsre is, ami a kifogástalan záródásról gondoskodik.

Gombot vagy kilincset?

Erre a kérdésre a többség rávágja, hogy gomb, hiszen a kilinccsel ellentétben a kulcs ráfordítása nélkül is zár. Azonban jó, ha tudod, egy optimális kialakítású kilincs éppolyan hatékony tud lenni, ráadásul nagyon praktikus is.

A választás során tehát csak rajtad áll, hogy melyiket részesíted előnyben. Sokkal lényegesebb kérdés az, hogy hogyan alakították ki benne a zárat és milyen alapanyagokból készült. Gyenge összetétel esetén egyértelműen csökken a hatékonyság is.

Ezeket a szempontokat érdemes még számításba venned

Amennyiben kilincsre esett a választásod, akkor el kell majd döntened, hogy hosszú, rövid, keskeny vagy széles címes kialakítást szeretnél, illetve, hogy milyen zárat alkalmaznál. A hagyományos mellett ugyanis alkalmazhatsz kártyás megoldást is, ami még praktikusabb a behatolás elleni védelemben.

A keskeny címes kilincsek mellett szól, hogy bármilyen típusú nyílászáróhoz könnyedén alkalmazhatóak. A bejárati ajtók esetén emellett a hosszabb darabok az előnyösek, mivel használatuk sokkal kényelmesebb.

A bejárati ajtók kilincsének megválasztása kulcsfontosságú az otthon védelméhez. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne állna előtted lehetőségek egész tárháza. Kínálatunkban nem csak jó minőségű, de változatos kialakítású kilincseket találhatsz, amelyek nem csak a nyílászáró esztétikumához járulnak hozzá, de biztonságosak is.

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás