Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Fix vagy mobil szúnyoghálót vegyek?

Fix vagy mobil szúnyoghálót vegyek?

Bevallom, amikor először hallottam mobil szúnyoghálóról, nem is értettem, miért akar valaki mégis fixet. Hisz a mobil sokkal jobban használható: ha kell, akkor van, de ha épp fölösleges, vagy útban lenne, akkor nincs. Mégis, azért jobban belegondolva, vannak helyzetek, amikor  a mobil szúnyoghálónak annyira nincs létjogosultsága, kvázi fölösleges, hiszen olyan helyen van az ablak, hogy úgysem sok vizet zavar, ha állandó jelleggel fent van a szúnyogháló.

Milyen helyzetek ezek?

A fürdőszobáknak, különálló vécéknek például viszonylag kis ablakuk szokott lenni, ami elsősorban a szellőzést szolgálja, kilátni nem fontos rajta. Ilyen körülmények között valószínűleg a szúnyogháló eltávolítása se lenne túl gyakori igény, hiszen semmilyen nagyobb tárgyat nem adogatunk itt ki az ablakon, nem zavar a kilátásban, nincs semmi hátránya. A tetőtéri ablakok esetében szintén ritkán adódik olyan helyzet, hogy az ablakon kellene kiadni például egy bútort, mert az ajtón nem fér ki, hiszen magasan vannak az ablakok, így ez eleve nem opció. Ebből következően itt szintén jó lehet a fix szúnyogháló.

A mobil szúnyoghálót inkább olyan ablakokra érdemes tenni, amelyeknél néha útban lehet, akár a már említett berendezési tárgyak kiadása miatt, akár egyéb okból. Erkélyajtók, teraszajtók esetében is célszerű ezt a megoldást választani, ha valamilyen okból az ívesen nyíló ajtó nem megfelelő – ilyenkor a feltekeredő szúnyogháló nagyon jó választás.

Mi az előnye a fixnek a mobillal szemben?

Az ára. Alapvetően jogosan merülhet fel a kérdés, hogy ha a mobil szúnyogháló minden eshetőségre megfelelő, akkor miért ne lehetne mindenhová azt tenni. Nos, nem célszerű a spórolás miatt, hiszen a mobil szúnyogháló azért valamivel drágább, éppen a plusz funkció miatt. Persze ha az ár épp nem számít, akkor kerülhet mindenhová mobil, de ha éppen lefaragnánk kicsit a költségvetést, akkor javasolt fixet tenni oda, ahol nem zavaró a mindennapok során, hiszen ezek a szúnyoghálók olcsóbbak.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás