Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Fehér, kontra színes műanyag nyílászárók - előnyök és hátrányok

Fehér, kontra színes műanyag nyílászárók - előnyök és hátrányok

A nyílászárók színének kiválasztásakor a lakástulajdonosok számára talán még soha nem volt ennyire telített a piac. Ekkora választék mellett azonban nehéz lehet egyetlen szín mellett dönteni. Ezért az egyik legfőbb dilemma lehet számodra, hogy biztosra menj és fehér nyílászárót válassz, vagy legyél merészebb, és a voksodat a színes mellett tedd le. Akármelyik mellett is döntesz, ismerd meg az előnyöket és hátrányokat, hogy megtaláld az otthonodhoz leginkább passzoló nyílászárókat.

Amennyiben a közeljövőben nyílászárók vásárlását tervezed tudnod kell, hogy széles választékunkban csak és kizárólag gyári fóliázású profilból készült termékeket találsz, az előírt követelményeknek, előírásoknak megfelelően. Akár tiszta fehér (fóliázatlan), akár egy- vagy két oldalas fóliást választasz, bízhatsz a magas fokú minőségében.

Most lássuk az előnyöket és hátrányokat!

Fehér, fóliázatlan ablakok előnyei:

  • minimalista esztétika – nem számít, milyen stílusú az otthonod/irodád, a fehér ablakok tiszta esztétikát teremtenek, nem hiába vannak évek óta az első helyen.
  • világosabb tér – olyan tér hozható létre, amely sokkal nagyobbnak és világosabbak tűnik, még egy kicsi lakásban is.
  • stabil védelem – mindamellett, hogy olcsóbbak, a külső fizikai behatásokkal szemben is ellenállóbbak, valamint UV stabilak

Fehér, fóliázatlan ablakok hátrányai:

  • nagyobb karbantartási igény – a szennyeződések sokkal szembetűnőbbek, ezért ahhoz, hogy kereteid a lehető legjobban nézzenek ki, gyakrabban kell őket tisztítani, mint más színű ablakokat.

Színes ablakok előnyei:

  • Kibontakoztatja a személyiséged – azt mondják, hogy az otthonod önmagad tükörképe, és ugyanez elmondható a nyílászáróidról is. A sárga színűek például meleg és hívogató érzést keltenek.
  • Hatalmas színválaszték – olyan nagy a választék, hogy minden stílusú otthonhoz lehet találni. Ha például lakásod hagyományosabb stílusú, a zöld remek választás lehet, míg ha modernebb, akkor a szürke ablakok kifinomult megjelenést biztosítanak.
  • Nagyfokú védelem – a fólia minden esetben egy fahatású, strukturált felületet ad, ezért nem kell megijedni, hogy azért, mert színes az ajtó, meg fog sérülni, miközben véletlenül megkarcolod. Ezek a fóliák tartósak, és megfelelő technológiával vannak a műanyag felületre ragasztva, ami a hétköznapi behatásoknak ellenáll.

Színes ablakok hátrányai:

  • UV fénytől elzárni – nem lehet kitenni közvetlen napsugárzásnak, mert a tartós napfény hatására deformálódhatnak, ami esztétikai és működési problémákat okozhat.
  • Nagyobb karbantartási igény – a tisztítás körülményesebb, mint a fehéreké, hiszen míg a fehér nyílászárónál egy karcolást megfelelő polírozó szerekkel el lehet tüntetni, addig a fóliás társaiknál ez nem kivitelezhető, mivel ott a fólia sérülhet ilyenkor.

Fehér vagy színes műanyag nyílászáró legyen?

Mint láthatod, mind a fehér, mind a színes nyílászáróknak megvannak a maguk egyedi előnyei és hátrányai. Hogy melyiket választod, az valójában számos tényezőtől függ, például, hogy milyen megjelenést szeretnél elérni, de függ a költségvetéstől és a személyes ízléstől is.

A színesek drágábbak lehetnek, mint a fehérek, így, ha szűkebb a költségvetésed, akkor az első a jobb választás – bár a színesek növelhetik az ingatlan értékét. Leggyakoribb esetben fehér nyílászárókat értékesítünk, ami semmilyen dekor fóliával nincs ellátva, egyszerűen anyagában fehér. Ha azonban olyan megjelenést szeretnél elérni, amely egyedi, és amire mindenki felkapja a fejét, akkor a színesek a nyilvánvaló favoritok.

Bármelyik mellett is döntesz fontos, hogy megbízható cégtől válasz nyílászárókat, mert ez egy hosszú távú befektetés!

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás