Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Ezzel a 4 dologgal növelheted otthonod hőszigetelő készségét az építésnél

Ezzel a 4 dologgal növelheted otthonod hőszigetelő készségét az építésnél

A hőszigetelés nagyon fontos egy otthon esetében. Hiszen a gyenge hőszigetelés óriási terhet róhat a fűtési számlákra. A szószerinti értelemben vett szakszerű hőszigetelés is fontos, ám más elemekkel is elősegíthetjük otthonunk hőmegtartó készségét. Ebben a cikkben erre adunk tanácsot.

Redőnyök felhelyezése az ablakra

Általában a redőnyöket azért szokták felszerelni, mert kiváló eszköz a fény ellen védelemben. Viszont nem ez az egyetlen jó tulajdonsága: egy jó redőny hő- és hangszigetelést is biztosít. Ugyan minden redőny egy bizonyos mértékben hatásos hőszigetelés szempontjából, de ha kifejezetten hőszigetelés céljából választanánk redőnyt az ablakra, akkor érdemes az alumínium redőnyök mellett dönteni.

Ugyanis az alumínium redőnyöknek a legtöbb esetben van egy speciális töltőanyaga, aminek hő- és hangszigetelő hatása van. Ezen tulajdonsága miatt az alumínium redőny lehúzásával jelentős mértékben tudjuk befolyásolni a tér hőmegtartó jellegét. Nem mellesleg teljesen ki tudjuk zárni vele a világ zajait: a lehúzás után rögtön érzékelhető a környezetünk elhalkulása. Ezért hangosabb utcákban elhelyezkedő házakhoz tökéletes választás.

3 rétegű üvegezéssel ellátott műanyag ablakok

A nyílászáróknak komoly szerepe van a hő megtartásában. Hiszen fűthetünk akármennyire sokat, ha az ablakok minősége rossz, vagy a behelyezése hagy kívánni valót maga után, akkor a hő pillanatok alatt kiszökik a légtérből. Amennyiben még jobban szeretnéd növelni az ablakok hőszigetelő képességét, érdemes 3 rétegű üvegezéssel ellatott ablakok mellett dönteni.

A 3 rétegű üveggel kínált ablakok olyan nyílászárók, amik a 2 üveglap helyett 3 üveglappal rendelkeznek. A plusz egy üveglap plusz védelmet nyújt a hő megtartásának szempontjából, így nehezebben hűl ki a légtér.

Ugyan a tévhitek ellenére hangszigetelő hatása nem jelentős, viszont lehet növelni a gyártás közben: az Aranyablaknál kérheted az üvegrétegek közötti légrés növelését, az üvegek vastagságának növelését, valamint speciális hangszigetelő fólia igénylését.  

De azt fontos megtudni a hangszigetelés növelése előtt, hogy a házunk egyáltalán alkalmas-e az üveggel való zajcsökkentésre, mert ha maga a helyiség nem alkalmas rá, akkor nem fogjuk tudni elérni a kívánt eredményt. Emellett annak is érdemes utánajárni, hogy hány dB szükséges az ablak zajcsökkentéséhez.

ZK beltéri ajtó a garázshoz, és egyéb hideg helyiségekhez

A garázs az egyik leghűvösebb helyisége a háznak télen. A hideg könnyedén átterjedhet a ház belső részeire egy hő megtartási szempontból gyengébb ajtó esetén. A ZK beltéri ajtók maximális védelmet biztosítanak a ház hőmérsékletének, mivel acélból készülnek. Ebből fakadóan nemcsak jó hőszigetelők, de még a hangszigetelésben is erősek. Emellett nedvességálló, és az ára is kedvező más ajtókhoz képest.

Jó minőségű bejárati ajtó

Az ablakokhoz hasonlóan az ajtók is jelentősen befolyásolják egy helyiség hőmegtartó készségét. Ez különösen igaz a bejárati ajtóra, hiszen ennek az ajtónak van a legnagyobb érintkezése a kinti hőmérséklettel. Az Aranyablak kínálatában egytől egyik olyan bejárati ajtókat találhatsz, amiknél nem kell aggódnod a gyenge hőszigetelés miatt.

Építkezés vagy felújítás előtt állsz, és nem tudod, honnan szerezd be a szükséges dolgokat? Ez esetben hozzánk is fordulhatsz! Kínálatunk széles skálát fed le, több kategóriában is válogathatsz.

Legyen szó…

  • ablakokról,
  • beltéri ajtókról,
  • bejárati ajtókról,
  • redőnyről, vagy egyéb árnyékoló eszközökről,
  • garázsajtókról,
  • vagy nyílászárókról, az Aranyablaknál minden bizonnyal meg fogod találni azt, amit keresel.

Felkeltettük az érdeklődésedet? Ez esetben nyugodtan vedd fel velünk a kapcsolatot!

 


 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás