Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Ezért érdemes beszerezned egy napellenzőt

Ezért érdemes beszerezned egy napellenzőt

Ha árnyékolásról van szó, a legtöbben az ablakra szerelhető verziókban gondolkodnak. Ugyanakkor nem érdemes lebecsülni a kültéri árnyékolás erejét, mivel ezek a megoldások sokoldalúbbak, mint gondolnád, ráadásul a belterek hűtésében is sokat segíthetnek. Lássuk, mi mindent adhat hozzá a lakáshoz egy napellenző és hogyan érdemes alkalmazni!

Az odakint töltött szabadidő során kiemelt jelentősége van annak, hogy gondoskodjunk az árnyékról is. A nap káros UV sugarai ugyanis komoly kárt tehetnek a bőrben, különösen leégés esetén. Ezt a problémát viszont szerencsére igen könnyedén lehet orvosolni azzal, ha ezeket az árnyékos területeket biztosítjuk magunk számára, elkerülve a déli tűző napot.

Lássuk, miért fontos még a külső árnyékolás

A tavasz megérkezett, ami egyet jelent a jó idővel és a napsütéssel. Nem csoda, ha a többség szívesen szabadul ki a négy fal közül. A fent említett kellemetlen mellékhatásokon túl a kültéri árnyékolásnak kényelmi okai is vannak. Elvégre mennyivel kellemesebb egy finom limonádét a  tűző napsugarak forróságától védve elfogyasztani!

Emellett nem csak a nap elleni védekezésre érdemes gondolni, hogyha odakint töltjük a szabadidőt. Tavasszal meglehetősen szeszélyes az időjárás, nyáron pedig bármikor elkaphat egy futó zápor, ami ugyan gyorsan jön és gyorsan megy, de éppen elegendő ahhoz, hogy bőrig ázzunk. Az eső viszont nem fenyeget, ha van hová behúzódni előle.

Arról sem érdemes megfeledkezni, hogy egy jól megválasztott napellenző a ház megjelenéséhez is sokat adhat. Ehhez természetesen szükséges, hogy olyan anyagokat és színeket alkalmazzunk, amelyek harmonizálnak az épület már meglévő arculatával. Így egy igazán dekoratív és praktikus szerkezetre tehetünk szert.

A napellenző a belterek védelmében is segít

A megfelelő elhelyezéssel a napellenző sokat segíthet abban is, hogy az otthonunk belső tereit is megóvjuk a forróságtól és a vakító, nyári napsütéstől. Az ablakok felett elhelyezve gondoskodhatunk arról, hogy a táblák ne forrósodjanak fel, így a lakás kellemes hőmérséklete is könnyebben megőrizhető és még a légkondicionálón is spórolhatunk.

Emellett azzal, hogy kívülről leárnyékoljuk a nyílászárókat, a belső árnyékolás is könnyebbé válik. Tény és való, hogy a redőnyök igen hatékonyak ezen a téren, de rengeteg fényt is kirekesztenek. A napellenző remek köztes megoldást nyújt, ha szeretnénk elkerülni azt, hogy az egész lakásban teljes sötétség honoljon, ugyanakkor ennek a kellemetlen hatásaival kevésbé kell majd számolni.

A szerkezet könnyedén felszerelhető teraszra és erkélyre egyaránt. Ez azért is nagy előny, mert így nincs akadálya annak, hogy családi házban és lakásban egyaránt használható legyen. Továbbá a méret is könnyedén igazítható az egyedi igényekhez, így egyszerűen hozzá lehet illeszteni bármilyen homlokzathoz.

A hagyományos típus mellett rendelkezésre áll alu bukókaros és sunset verzió is és a kar kinyúlásának mértéke is egyedileg választható. Emellett akár motorizálható is. Ez nem csak a személyre szabást teszi lehetővé, de a kényelmi faktorokat is megsokszorozza, ennél fogva igen sokoldalúan használható.

A fentieknek köszönhetően ha napellenzőre van szükség, nincs szükség másra, mint az egyedi igények meghatározására. Árajánlat kérésére lentebb van lehetőség és hamarosan már lehet is élvezni a legújabb árnyékolót, ami kül- és beltéren egyaránt hatékony segítségnek bizonyulhat a tavaszi és nyári szezonban.

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás