Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Ezeket érdemes tudnod, mielőtt műanyag ablakot vásárolnál

Ezeket érdemes tudnod, mielőtt műanyag ablakot vásárolnál

Elhatároztad, hogy a következő felújítás alkalmával az ablakaidat is kicseréled? Ez valóban remek ötlet és bizonyára megvannak már a terveid arra nézve is, hogy milyen nyílászárót szeretnél. Ráadásul most már attól sem kell tartanod, hogy a munkálatok folyamán a család majd fagyoskodni fog, amíg nem kerül minden darab a helyére.

Műanyag ablakot választottál? Kétségtelen, hogy ez több szempontból is előnyös lehet. Ám a beszerzés előtt célszerű őket jobban is megismerned, hogy közülük is a legmegfelelőbb kerüljön majd az otthonodba. Egy jó döntéssel nem csak a szép kilátás lesz biztosítva, hanem a fűtésen és a légkondin is rengeteg pénzt spórolhatsz majd.

Milyen a jó ablaküveg?

Arra vonatkozóan, hogy egy ablak üvege mennyi hőt engedhet át, komoly pályázati előírások vannak. A hőátbocsátási értékekről itt olvashatsz bővebben. Az előírás szerint ez az érték nem haladhatja meg az 1,15 Uw-t. Ha jobban belegondolunk, ez érthető is, hiszen a megfelelő szigetelés nélkül ki lennénk téve az időjárás viszontagságainak, a zajról már nem is beszélve.

Hogy ezt biztosíthassuk, 3 rétegű üvegezésre van szükség. Emellett általánosságban elmondható, hogy a nagyobb, összefüggő üvegfelület jobb értékeket ad. Éppen ezért célszerű törekedni arra, hogy a nyílászárók minél nagyobbak legyenek, így könnyebben elérhető, hogy a kinti időjárás ne befolyásolja a beltéri hőmérsékletet.

Gyakori kérés a melegperem is, ami nem véletlen, hiszen igen hasznos részletről van szó.

Mi az a melegperem? Máris elmondjuk!

Mivel az ablaküveg több rétegből készül, ezért a táblák közé távtartó kerül. Azonban bizonyos alapanyagok, mint például az alumínium, könnyen vezetik a hőt, ami bejut az üvegek közé, ami ennek hatására bepárásodik. Ennek elkerülésére találták ki a melegperemet. Ez nem csak a párásodást akadályozza meg, de a hőszigetelést is fokozza.

Hogyan fokozható a hőszigetelés?

Természetesen nem csak az üvegen múlik, hogy milyen lesz egy nyílászáró szigetelő képessége. Nem mindegy a profil kialakítása sem. Ezek a profilok légkamrákra vannak osztva. Napjaink legelterjedtebb megoldása az 5 légkamrás kialakítás. Léteznek ablakok több légkamrával is, ám ehhez már a falakat is igazítani kell.

Azt talán mondanunk sem kell, hogy a tömítések kialakítása mennyire fontos, amikor a beszökő levegőről van szó. Hogy ilyen problémával ne kelljen számolni, műanyag ablakainkat illesztékmentes tömítésekkel láttuk el, ezzel gondoskodva arról, hogy se a szél, se az időjárás más kihívása ne juthasson be a lakásba.

Ha a tökéletes nyílászáró már megvan, akkor következhet a beépítés. Ezeknél a munkálatoknál is ügyelni kell arra, hogy jó minőségű alapanyagokkal történjen a munka és az alapos legyen. Hiába az erős fal és a full extrás ablak, ha a kettő között kiszökik a meleg.

A körültekintően kialakított ablak jó szolgálatot tesz a lakásban télen és nyáron egyaránt. Nem kell mellette attól tartani, hogy a helyiségekben a külső hatások tönkreteszik a kikapcsolódást vagy a pihenést. Ints búcsút a hangzavarnak és a maximumra csavart légkondicionálónak!

Szeretnéd beszerezni az új, műanyag ablakainkat? Széles kínálatunkban te is megtalálhatod a tökéletes megoldást az otthonod számára. Ha pedig megvan az igazi, lejjebb kérheted árajánlatunkat megrendelésedre.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás