Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Biztosítsd a jó hőszigetelést egész évben a megfelelő ablakokkal

Biztosítsd a jó hőszigetelést egész évben a megfelelő ablakokkal

Habár a szigetelés témája leggyakrabban a téli fagyok kapcsán kerül előtérbe, jó tudni, hogy a nyílászárók szigetelőképessége a többi évszakban is kiemelt jelentőséggel bír. A megfelelő hőszigetelés jelentősen megkönnyítheti az életedet és a számlákon is sokat spórolhatsz a segítségével.

Arról már többször is ejtettünk szót, hogy erre a célra a műanyag ablakok jó választásnak bizonyulhatnak. Ám ideje górcső alá venni azt is, hogy miért rendelkezik ekkora jelentőséggel ez a képesség.

A légkondicionálás hálójában

Legyen szó hűtésről vagy fűtésről, minden esetben elmondható, hogy a legnagyobb hatékonysághoz szükséges az, hogy a fenntartani kívánt hő ne szökhessen ki a helyiségből. Ennek a kulcsa a jó ajtó és ablak, ami nem csak azt biztosítja, hogy ez a hő megmarad, de a kívánt hatás is hamarabb elérhető.

A hőmérséklet megtartásában fontos szerepe van annak is, hogy a külső hőmérséklet minél kisebb mértékben juthasson be a belső terekbe. Bizonyára te is láttál már olyan ablakot, amelyen könnyen beszökik a téli fagy – ezzel arányosan a fűtésszámla is növekszik, hiszen sokkal nagyobb mértékben kell igénybe venni a melegítésre szolgáló eszközöket.

Ha esik, ha fúj

A különböző nyílászárók hőszigetelését komoly próbának vetik alá a különböző időjárási jelenségek is, mint az erős szél, a viharok, vagy a komoly fagyok. Ebben az esetben egy rossz szigetelésű ablakon még könnyebben szökik be a hűvös levegő, lehűtve ezzel a beltereket.

Az eső is könnyen beszivároghat egy rosszul szigetelt ablakon. Különösen igaz ez az esősebb évszakokban, amikor jelentős mennyiségű csapadékkal kell szembenéznünk. A befolyó víz nem csak az esztétikumra lehet rossz hatással, de hosszú távon a falakat is tönkre teheti.

Gondoskodj az otthonod kényelmének védelméről jól szigetelő ablakokkal, így elkerülheted a kellemetlen meglepetéseket. Egy megfontolt választással rengeteget spórolhatsz a számlákon és nem kell többé megküzdened az itt-ott befúvó széllel sem, amikor az időjárás zordabbra fordul.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás