Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Betörésvédelem II. - szinte áthatolhatatlan a jó bejárati ajtó

Betörésvédelem II. - szinte áthatolhatatlan a jó bejárati ajtó

A bejárati ajtó kulcsfontosságú a betörésvédelem szempontjából. Legyen akármilyen alapanyagból, elvárás, hogy biztonságos legyen, és megvédje a bent lévő embereket és ingóságokat. Persze logikus, hogy egy családi ház esetében nem feltétlenül a bejárati ajtón próbálnak majd bemenni az illetéktelen behatolók: sokkal egyszerűbb az ablakot választani, ettől függetlenül nem kell megkönnyítenünk a betörők dolgát egy gyenge ajtóval. Egy társasházi lakás esetében azonban már egyértelműen a bejárati ajtó a gyenge láncszem, így nagyon nem mindegy, hogy milyen. Igyekeznünk kell a lehető legbiztonságosabbat kiválasztani. Ennek nem feltétlenül kell acélból lennie, ugyanis néhány fortély segítségével a műanyag bejárati ajtó is lehet tökéletesen biztonságos.

 

Meg kell erősíteni a műanyagot

A műanyag bejárati ajtók úgy tudnak biztonságosak lenni, ha megerősítik őket. Éppen ezért alapvető tartozék az acél merevítéses panel vagy szendvicspanel, amin már nem olyan könnyű áthatolni. Ha az ajtó üvegezett, az üveg gyengepont lehet, de csak akkor, ha nem fordítunk erre külön figyelmet. Lehetőség van ugyanis ragasztott biztonsági üveggel ellátni az ajtókat, amit aztán nyugodtan próbálhat bárki betörni, nem fog sikerülni. Egyértelmű tehát, hogy az ajtó betörésével senki nem fog bejutni a lakásba, ami máris nagyon megnyugtató, de van még egy pont, amivel próbálkozhatnak: a zár.

 

Biztonsági zárak az ajtókon

Ma már alapvető dolog, hogy az ajtókat biztonsági zárakkal látják el. Persze ezek között is vannak különböző fokozatok, így lehetőség van arra, hogy mindenki eldöntse, mit tekint biztonságosnak. Műanyag ajtóink a MABISZ által minősített zárral rendelkeznek, amik minden tekintetben abszolút biztonságosak. A nikkel zárbetétnek köszönhetően még fúró használatával sem lehet bejutni a lakásba, a nikkel zárbetét ugyanis fúrásbiztos – ezek után betörő legyen a talpán, aki átverekszi magát az ajtón! Ha ilyen bejárati ajtót választunk, mindig nyugodtan aludhatunk.

 
Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat, hogy elérhetővé váljanak a közösségi média funkciók, és hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Az oldal használatáról gyűjtött adatokat megosztjuk a közösségi média, marketing és elemző partnereinkkel, akik lehet, hogy ezt kombinálni fogják más adatokkal amiket Ön megadott nekik, vagy ők gyűjtöttek Önről azáltal, hogy a szolgáltatásaikat használta.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás