Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Betörésvédelem I. - műanyag ablakok és erkélyajtók biztonsága

Betörésvédelem I. - műanyag ablakok és erkélyajtók biztonsága

A nyílászárók kiválasztása során sok szempont van, amit figyelembe kell venni, ezek közül egyértelműen az egyik legfontosabb a biztonság. Sajnos olyan világot élünk, amikor nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt a tényt, hogy sok betörés történik, és az illetéktelen behatolók ellen meg kell védenünk magunkat, a lakásunkat és az értékeinket. Mivel a falon még a betörők sem jutnak át egykönnyen, egyértelmű, hogy az ajtók és az ablakok lehetnek a házak gyengepontjai – már ha nem jól választották ki őket. Ugyanis éppen az erre való igény miatt ma már nagyon jó biztonsági tulajdonságokkal rendelkező nyílászárókat lehet kapni, legyen az akár ablak, vagy erkélyajtó.

 

Mivel lehet biztonságossá tenni egy műanyag ablakot vagy erkélyajtót?

Nos, első körben nem mindegy, milyen a vasalat. Az általunk használt WK1 és WK2 vasalat kiemelésgátló horgot tartalmaz, ami nagyban megnehezít egy esetleges betörést, ugyanis az illetéktelen behatoló egész egyszerűen nem tudja majd kiemelni az ablakot, hogy bemászhasson rajta. Mindennek ellenére a vasalatok egyébként könnyen működtethetőek, és szabályozható általuk az ablak záró ereje, aminek köszönhetően rendkívül jó légzárók.

 

A WK1 ellenállási osztály jellemzője, hogy védelmet biztosít az olyan erőszakos behatolási kísérletek ellen, mint a rúgás, az ütés, illetve a kiszakítás. A WK2 ellenállási osztályba sorolt nyílászárók már a betöréshez használt szerszámoknak is képesek ellenállni.

 

Az üveg is lehet biztonságos

Persze jogosan merül fel aggályként egy ablak vagy erkélyajtó biztonságával kapcsolatosan, hogy az üveg ugyebár betörik, így hiába nem tudják a behatolók kinyitni, betörhetik. Nos, erre is van megoldás, mégpedig az üveg biztonsági fóliával való ellátása, ami lehet 1, 2, illetve 4 fóliás kivitelű. Ez alkalmazható két-, illetve háromrétegű üvegezés esetében is. Egy esetleges betörés során így nem kell attól tartanunk, hogy valamilyen tárggyal egyszerűen betörik az ajtót vagy az ablakot, az ugyanis stabilan a helyén fog maradni, így még egy kritikus pontot bebiztosíthatunk.

 
Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás