Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Az ajtók szerepe a hangszigetelésben

Az ajtók szerepe a hangszigetelésben

Aki nem egyedül él, hanem más emberekkel ossza meg a lakását – legyenek akár családtagok, akár lakótársak –, az tudja, hogy mindenkinek szüksége van időnként egyedüllétre, egy kis nyugalomra. Bármennyire is szeretjük azokat, akikkel együtt élünk, biztosan lesz olyan helyzet, amikor szeretnénk elvonulni, és egy kis csendre vágyunk. Ha fáradtak vagyunk, és pihenni szeretnénk, esetleg lebetegedtünk, egészen biztosan nem vágyunk a nyüzsgésre. Ilyen esetekben sokkal könnyebben lehet biztosítani a csendet és a nyugalmat, ha a lakás nyílászáró hangszigeteltek. Ha eddig nem gondoltunk volna erre, az aktuális nyílászáró cserénél tegyük meg – mindenkinek garantáltan jobb lesz, ha nem halljuk egymás minden egyes szavát, vagy lélegzetvételét.

 

A falak hangszigetelése kevés

Arra elég sok ember odafigyel, hogy a falak hangszigetelése megfelelő legyen. Sajnos azonban ez önmagában édeskevés. Ha az ajtók és az ablakok nem hangszigeteltek, valószínűleg nem lesz sokkal nagyobb csend a helyiségben, mintha nem csináltunk volna a falakkal sem semmit. Gondoljunk csak bele, hogy egy ajtó mennyivel vékonyabb, mint maga a fal! Pont ennyivel könnyebben engedi át a hangot. Kivéve persze, ha az adott ajtó hangszigetelt, ebben az esetben ugyanis nem kell ilyesmitől tartani. Ha le szeretnénk pihenni a szobánkban, egy hangszigetelt ajtó kellemes csöndet teremthet.

 

Az ablak sem mindegy

Nagyon fontos, hogy az ablak is hangszigetelt legyen, ha azt akarjuk, hogy tényleg csend lehessen a lakásban, amikor szükséges. A hangszigetelt ablakok különösen jól jöhetnek akkor, ha nagyon forgalmas helyen élünk. A belváros közepén általában éjjel nappal jönnek-mennek az autók, egy perc sincs, amikor minden áll. Ilyen körülmények között nagyon nehéz rendesen pihenni, még akkor is, ha hozzá vagyunk szokva. Ha azonban megfelelő minőségű, hangszigetelt ablakokat választanunk, minimálisra csökkenthetjük a beszűrődő zajokat, amitől sokkal élhetőbb lesz a lakás. Ha mindez nem lenne elég, a hallásunknak is jót tesz, ha nem kell egész nap a város zaját hallgatni.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás