Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Automata küszöb: ezért célszerű neked is beszerezned!

Automata küszöb: ezért célszerű neked is beszerezned!

Amennyiben küszöb beépítés előtt állsz, valószínűleg te is találkoztál már az úgynevezett automata küszöb megnevezéssel. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy ez a szokatlan fogalom mit jelent a gyakorlatban. Nézzük is, mik azok az automata küszöbök – emellett arra is választ adunk, hogy valóban szükséged van-e rájuk.

Mi az az automata küszöb?

Az automata küszöbnek ugyanaz a feladata, mint az úgymond hagyományos küszöböknek: szigetelni az ajtókat. Viszont annyiban különbözik tőle, hogy az ajtó aljára van építve, ami az ajtó csukott állapotában le van eresztve a földre az ajtóba épített tömítések segítségével. Ahogy kinyitjuk az ajtót, a küszöb felemelkedik az ajtó aljához. Emiatt nyitott ajtó esetén gyakorlatilag nincs a földön küszöb.

Miért jobb az automatikus küszöb, mint a hagyományos?

Először is jobban szigetel: ahogy az automatikus küszöb leereszkedik a földre, egyáltalán nem marad hely az ajtó és a talaj között. Hiszen kitölti a küszöb ezt a fennálló rést. Emiatt nem engedi ki a szobából a hőt, ahogy az adott helyiségbe sem engedi be a port és a beszűrődő hangot.

Emellett a szobából kijövő hangot is szigeteli egy bizonyos fokig, így növeli a szoba hangszigetelését. Mivel nem engedi ki a hőt a szobából, ezért a fűtési költségeket is csökkentheti. Amennyiben minden évben küzdesz a magas fűtési költségek terheivel, egy előző cikkünkben írtunk arról, hogy milyen módon tudja a ház jobban megtartani a meleget.

Kifejezetten ajánlott olyan helyiségek ajtaját ellátni automata küszöbbel, amik mellett végletesen hideg vagy meleg a hőmérséklet. Hiszen ez a küszöb megakadályozza, hogy az adott légkör átterjedjen a szobába.

Kiegészíti az akadálymentes otthonokat: mivel az automata küszöb gyakorlatilag eltűnik a földről az ajtó kinyílásánál, emiatt remekül kiegészíti az akadálymentesített ingatlanokat.

Eltűnik a hagyományos küszöbök zavaró aspektusa: amennyiben már eleged van abból, hogy egész életedben mindig beverted este a kislábujjadat a küszöbbe a fürdőbe tartó utadon, vagy abból, hogy a robot porszívó mindig fennakad azon a fránya küszöbön, vagy esetleg abból, hogy a küszöb felszakítja a zoknid, akkor az automata küszöböket egyenesen neked találták ki.

Ugyanis az ajtó nyitott állapotában a küszöb eltűnik a padlóról, így nem képez akadályt.

Két kivitel közül választhatsz

Az automata küszöb két módon építhető be. Választhatod az utólag beépített és a rejtett kivitelt is.

Az utólag beépített küszöb nevéből fakadóan utólag van hozzáépítve az ajtóhoz. Ez a fajta automatikus küszöb látványban nem annyira vonzó, hiszen szemmel látható a kiegészítés. Emellett nem is zár teljesen, így a teljesítménye is gyengébb.

Ezzel szemben rejtett kivitelben egyáltalán nem látszik az ajtón a küszöb, és egy milliméter rést sem hagy az ajtón. Ezáltal maximális zárást ad a szobának az utólag beépített küszöbökkel szemben.

Amennyiben olyan ajtót szeretnél, ami automata küszöbbel rendelkezik, érdemes felkeresned egy szakembert a munkálatokhoz!

Építkezés vagy felújítás előtt állsz, és nem tudod, honnan szerezd be a szükséges dolgokat? Ez esetben hozzánk is fordulhatsz! Kínálatunk széles skálát fed le, több kategóriában is válogathatsz.

Legyen szó…

  • ablakokról,
  • beltéri ajtókról,
  • bejárati ajtókról,
  • redőnyről, vagy egyéb árnyékoló eszközökről,
  • garázsajtókról,
  • vagy nyílászárókról, az Aranyablaknál minden bizonnyal meg fogod találni azt, amit keresel.

Felkeltettük az érdeklődésedet? Ez esetben nyugodtan vedd fel velünk a kapcsolatot!

 

 


 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat, hogy elérhetővé váljanak a közösségi média funkciók, és hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Az oldal használatáról gyűjtött adatokat megosztjuk a közösségi média, marketing és elemző partnereinkkel, akik lehet, hogy ezt kombinálni fogják más adatokkal amiket Ön megadott nekik, vagy ők gyűjtöttek Önről azáltal, hogy a szolgáltatásaikat használta.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás