Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Árnyékolástechnikai eszközök a nyári időszakra

Árnyékolástechnikai eszközök a nyári időszakra

A jó idő közeledtével egyre inkább aktuálissá válik a nap elleni védekezés kérdése. Most még persze élvezzük a kellemesen langyos napsugarakat, azonban nemsokára itt a nyár, amikor a kellemesen melegből tűzforró lesz, és nem győzünk majd menekülni a napsugarak elől. Ilyenkor előtérbe kerülnek az árnyékolástechnikai megoldások, hiszen a kánikulában a lakás hűvös levegőjét is nehéz megtartani, ebben pedig ezek az eszközök sokat segíthetnek azáltal, hogy kizárják a forró napsugarakat.

Redőnyök és reluxák

A legkézenfekvőbb megoldások a redőnyök és reluxák, amikből bizonyos fajtákat akár utólag is fel lehet szerelni az ablakokra. Redőnyből nem mindegyik típus ilyen, de ha a nyílászárók beépítése során nem gondolkodtunk előre, nem kell csüggedni, mert azért léteznek utólagos megoldások is. Fontos, hogy minőségi terméket válasszunk, és a beszerelést mindenképpen szakemberrel végeztessük el, így biztosak ehetünk benne, hogy a redőny tökéletesen kint tartja majd a napsugarakat.

 

A reluxák a redőnyöknél kevésbé hatékonyak, de bármikor felszerelhetők utólag. Ha csak az a cél, hogy egy kicsit mérsékeljük a beszűrődő fényt, hogy ne üssön a szemünkbe a nap, de nem szeretnénk teljesen kizárni a világosságot, a reluxa tökéletes választás. Jó döntés lehet például irodákba felszerelni, hogy senkinek ne süssön a szemébe a nap, és a monitorokat is jól lehessen látni, mégse legyen sötét, és ne melegedjen fel túlságosan a helyiség.

Egyéb eszközök

Az ablakok, teraszok fölé jó ötlet lehet napellenzőt felszerelni, ami akár feltekerhető kivitelben is kapható, így ha épp nem kell, nem akadályoz a kilátásban. Szalagfüggönyökkel, zsalugáterekkel, spalettákkal is szűrhetjük a beáramló fényt igény szerint, valamint a roletta és a sávroló is segítségünkre lehet ebben. A sötétítő függönyök is képesek bizonyos mértékig elzárni a fényt, ma már egészen hatékonyakat lehet kapni belőlük. Természetesen mindenki maga tudja eldönteni, melyik lehetőség ideális számára.

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás