Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Árnyékolásötletek nyárra

Árnyékolásötletek nyárra

Minden nyáron van olyan kánikula, amikor az ember csak azon töri a fejét, hogyan lehetne egy kicsit hűvösebb a lakás. Bármennyire is csukva tartunk mindent nappal, és szellőztetünk éjszaka, a melegnek van az a szintje, amikor már éjjel se nagyon hűl le a hőmérséklet, így a lakás sem tud átszellőzni rendesen, nem tudjuk hűvösen tartani. Nappal pedig a Nap csak tűz a házra, az ablakokra, ahol árad be a meleg. De nem ott, ahol vannak különböző árnyékolástechnikai eszközök! Nem is hinnénk, hogy mennyit tud számítani például egy árnyéktető a meleg elleni védekezésben. Fokokban mérhető a különbség, sokkal tovább tudjuk hűvösen tartani a lakást.

 

Ideiglenes megoldás a napellenző

 A napellenző hasznosságáról saját magam is meggyőződhettem, ugyanis az egyik szobánk ablakát egész nap tűzi a Nap, és amikor komolyabb kánikula időszak van, nem lehet megmaradni sem a szobában, nemhogy aludni. Mivel az ablakunkon csak sötétítő függöny volt, amit bevethettünk, úgy döntöttünk, felszerelünk egy házilag gyártott napfénytetőt, hátha segít valamit. Hihetetlen volt a különbség már így is, de azért később végleges megoldást választottunk.

 

Redőny vagy reluxa?

 Ha a kánikula ellen akarunk védekezni, akkor mindenképpen redőny, a reluxa nem sokat fog érni ebben a harcban. Az ugyanis elég sok fényt átenged, így a meleg is át fog menni rajta. Ugyanez a helyzet a szalagfüggönnyel. A redőnnyel ugyanakkor nappal is teljes éjszakai sötétséget tudunk varázsolni a szobába, vagyis tökéletesen képes kizárni a napsugarakat, ezzel együtt a meleget is. Rengeteget tud segíteni, ha nappal nem húzzuk fel a redőnyt, sokkal tovább marad hűvös a helyiség. Nagyon hatékony tud lenni a roletta is, ami szintén jól kint tudja tartani a fényt.

 

Spaletta, zsalugáter

 Ezek inkább akkor jelenthetnek jó megoldást, ha huzamosabb ideig nem vagyunk otthon, mivel kívülről kell rázárni az ablakra, így belülről nem látunk ki, amikor akarunk. Arra ugyanakkor jó, hogy a napfény ne jusson be az ablakon, így alkalmasak a ház hűvösen tartására.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás