Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Árnyékolás ötletek nyárra

Árnyékolás ötletek nyárra

Ahogy egyre jobban melegszik az idő odakint, a lakásban is egyre inkább kezd a kellemesnél némileg magasabbá válni a hőmérséklet. Ez magától értetődően veti fel a kérdést, hogy mit lehetne tenni annak érdekében, hogy a forró napsugarakat minél hatékonyabban kizárhassuk a lakásból, így megtartva a bent jellemző kellemesebb hőfokot.

Extra árnyékolás híján bármennyire is csukva tartunk mindent nappal, és szellőztetünk éjszaka, előbb-utóbb a lakás is fullasztóvá válik, hiszen a kánikulának van az a szintje, amikor már éjjel sem sokkal jobb a helyzet.

Szerencsére azonban külső árnyékolástechnikai eszközökkel sokat változtathatunk ezen. Nem is hinnénk, hogy mennyit tud számítani például egy árnyéktető a meleg elleni védekezésben! Fokokban mérhető a különbség az árnyékolt ablakkal ellátott szoba, és a nem árnyékolt között.

Ideiglenes megoldásnak kiváló a napellenző

Amikor SOS kellene a segítség, és nincs idő, lehetőség komolyabb változtatásokra, egy napellenző is nagyon hasznos megoldás lehet.  Már lehet ilyeneket készen vásárolni, de egy házilag gyártott verzió is átmeneti megoldást nyújthat.

A készen kapható napellenzők könnyen rögzíthetők az ablak fölé, ezáltal távol tartja a napsugarakat, így sokkal könnyebb megtartani a hűvös levegőt a lakásban.  Nyilván hosszabb távra célszerű valami stabilabb, tartósabb megoldást választani, de ha hirtelen köszönt be a kánikula, segíthet a túlélésben.

Világbajnok a redőny

A hosszabb távú megoldások közül kétségtelenül a redőny viszi a pálmát, hiszen ezzel az eszközzel képesek lehetünk nappal is éjszakai sötétséget elérni, tehát gyakorlatilag teljesen ki tudjuk zárni a napfényt, ezzel együtt pedig a meleget is.

Hátránya ugyanakkor, hogy valóban eléggé elsötétíti a szobát akkor is, ha nem húzzuk le teljesen, de mindennek megvan az ára. Az éjszakai nyugodt pihenés ennyi áldozatot megérhet, melegben ugyanis sokaknak nehézkesen megy az alvás. Olyan ablakra, amit nyáron naphosszat tűz a nap, szinte kötelező elem a redőny, hogy a helyiség használható maradjon.

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás