Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Ami nyáron árnyékol, télen szigetelhet!

Ami nyáron árnyékol, télen szigetelhet!

Plusz egy réteg

A dolog mikéntje egyszerű: a zsalugáter, a spaletta, a redőny lehúzva, illetve becsukva plusz egy réteget jelent, ami már mindenképpen számít. Nyilván nem várhatjuk azt, hogy egy redőny megoldja a szigetelési problémáinkat, de azért hozzátesz valamennyit az ablak szigeteléséhez. És ezt nemcsak a hőmérsékletre értjük, hanem a hangra is! Rendesen hallható a különbség aközött, hogy le van engedve a redőny, vagy nincs. Ha a redőnyt leengedjük az utcazaj jóval kevésbé szűrődik be – forgalmasabb zsúfoltabb helyen élők számára ez még egy ok arra, hogy redőnyt építtessenek be, illetve a biztonság fokozása szempontjából sem utolsó.

A spaletta, zsalugáter csukott állapotban hasonlóan funkcionál. Plusz egy réteget ad, ami mind a hőmérséklet szempontjából számít, mind pedig a hangszigetelés szempontjából. Zsalugáter esetében ebből a szempontból lényeges, hogy a lamellák mozgathatók-e hiszen teljesen zárt állapotban nyilván a szigetelő képessége is jobb. A hangszigetelés kapcsán a redőnyhöz hasonlóan jól hallható a különbség, bár ez a két típus városokban, társasházak esetében kevésbé megszokott, illetve kevésbé odaillő, mint a redőny. Inkább családi házak, nyaralók esetében jellemző a zsalugáterek és a spaletták használata, ezeknél viszont kifejezetten gyakori.

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás