Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Alumínium vagy műanyag redőnyt válasszunk?

Alumínium vagy műanyag redőnyt válasszunk?

Ha már elhatároztuk magunkat, jöhet a redőny kiválasztása. Ezen a ponton az első kérdés, amivel szembesülünk, hogy műanyag, vagy alumínium redőnyt szeretnénk-e. Laikusként ezt érthető módon nem könnyű eldönteni, ezért legújabb cikkünkben összeszedtük, hogy milyen előnyei vannak az egyes redőnytípusoknak.

Ezért jó a műanyag redőny

Az egyik első dolog, amit megemlíthetünk az, hogy könnyű. Sokan panaszkodnak a redőnyök súlyára, ami megnehezíti a használatukat. Egy felnőtt még úgy-ahogy boldogul mindegyikkel, de egy gyereknek már nem biztos, hogy menni fog. A kedvező ár is gyakran befolyásoló tényező, hiszen nyilvánvalóan nem mindegy, mennyibe kerül a redőny. A műanyag redőnyök hőszigetelő képessége nagyon jó, és akár teljes sötétséget tudnak varázsolni a lakásba, még verőfényes napsütésben is. A hangszigetelő képességük is kiváló.

Az alumínium redőnyök előnyei

Elsősorban azt szokták előnyként emlegetni, hogy ezek a redőnyök nagyon erősek, stabilak és strapabírók. Mindenképpen az alumínium redőnyök mellett szól az is, hogy beleépíthetők olyan biztonsági rendszerek, melyek jelentősen megnehezíthetik illetéktelen behatolók dolgát. Hő- és hangszigetelésük kiváló, illetve motorizálhatók. Igen nagy színválasztékban érhetők el, ennek köszönhetően minden házhoz, minden ablakhoz passzolhatnak. Az áruk kissé borsosabb a műanyag redőnyökéhez képest, de adnak is annyi pluszt, ami miatt ez megéri. Mindkét redőnytípus kiváló minőséget képvisel, a személyes prioritások lehetnek döntőek abban, hogy melyiket választjuk.

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat, hogy elérhetővé váljanak a közösségi média funkciók, és hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Az oldal használatáról gyűjtött adatokat megosztjuk a közösségi média, marketing és elemző partnereinkkel, akik lehet, hogy ezt kombinálni fogják más adatokkal amiket Ön megadott nekik, vagy ők gyűjtöttek Önről azáltal, hogy a szolgáltatásaikat használta.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás