Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Általános tudnivalók a nálunk kapható műanyag ajtókról

Általános tudnivalók a nálunk kapható műanyag ajtókról

A műanyag ajtók előnyeiről, hátrányairól, kiválasztási folyamatáról már nagyon sok cikk született annak érdekében, hogy leendő vásárlóink számára a döntés könnyű legyen. Most egy kicsit leásunk a dolgok mélyére, hogy választ adjunk a további megválaszolatlan kérdésekre.

Azt már tudjuk, hogy a PVC ajtók nem félnek a nedvességtől, ellenállnak számos hatásnak és bármilyen stílusban képesek díszíteni a belső-, és a külső tereket. Most egy kicsit vizsgáljuk meg az ajtók „szakmaibb” oldalát, azaz, hogy mikor ajánlott a sarokmerevítés és az erősített pánt? Milyen opcionális vasalatok léteznek? Milyen jellemzőkkel bírnak ezek?

A sarokmerevítés és az erősített pánt akkor szükséges, amikor:

  • az ajtó szélessége nagyobb, mint 1000 mm
  • az ajtó magassága nagyobb, mint 2100 mm
  • paneles ajtók esetében, kivételt képez, ha 1 darab is üveg van benne például a Chala 1

A különbség az üveges és félig üveges ajtók esetében, hogy ott mérettől függetlenül lehet választani!

Opcionális vasalatok széles tárháza

A műanyag ajtók esetében felár ellenében rengeteg vasalat közül lehet választani, így egészen biztos, hogy nálunk mindenki megtalálja a számára legideálisabbat.

Íme egy 10-es lista:

1. Mabisz minősített zár – főleg, azoknak a vásárlóknak ajánljuk, akik szeretnének nagyobb hangsúlyt fektetni a betörésvédelemre, ezáltal megfelelve a biztosító által elvárt követelményeknek.

2. Cilinder működtetésű zár – közkedvelt választás a lépcsőházak, közintézmények részére, ahol a folyamatos ki- és bezárás, a közlekedés miatt a kilincs felhúzásával nem tőrödnek az emberek, vagy esetleg csak az egyirányú közlekedés engedélyezett, amire a megoldás a gombkilincs.

3. Elektromos zár – elektromos zárral szerelt ajtóinkat mindig előkészítjük egy külső elektromos jel fogadására, amely hatására a közép zárfogadó elengedi a zárnyelvet. Különösen ajánljuk ezeket a zárakat kaputelefonhoz, kártyás beléptető rendszerekhez, ujjlenyomat olvasókhoz.

4. Roto 5 pontos görgős zár – magasabb igénybevétel esetén kifejezetten jó döntés, mivel szerkezetének köszönhetően sokkal jobb minőségű, hosszabb élettartamú, mint a Pavo zárszerkezet.

5. Másodzáros Roto csapor zár (kilincs működtetésű 1, illetve 2 szárnyú ajtókhoz) – legfontosabb ismérve, hogy a zárnyelv és a csapok reteszelése 2 ponton is biztosítva van, ami a magasabb betörésvédelem céljából lett kitalálva. Zárja csapos kialakítású, ami azt jelenti, hogy alul és felül is, a zárnyelvhez hasonló működésű csapok rögzítik az ajtót. Ezek a zárak 3 ponton záródnak.

6. Másodszoros Roto csapos zár (cilinder működtetésű 1, illetve 2 szárnyú ajtóhoz) – Összetétele duplacsapos zárral, 2 darab általános cilinderbetéttel, fehér zárpajzzsal, kívül gombbal, belül pedig normál kilinccsel tevődik össze. A fent leírtak szerint ajánlott, amiben különbözik, hogy ötvözi a másodzár és a cilinderműködtetés előnyeit.

7. Erősített pánt – nehezebb, nagyobb igénybevételnek kitett ajtókhoz ajánljuk.

8. Erősített peremretesz – a kétszárnyú ajtók esetében jelent megoldást, ami a fixálható segéd szárny rögzítésére szolgál. Szintén olyan helyekre ajánlott, ahol a kétszárnyú ajtó nagyobb igénybevételnek van kitéve, ahol az esetleges ajtócsapkodások miatt a segédszárny rögzítésére nagyobb figyelmet kell fordítani. Főleg az iskolák, óvodák és más közintézmények választják előszeretettel.

9. Olajfékes ajtóbehúzó – Nagyszerű megoldás olyan helyeken, ahol a közlekedők nem figyelnek az ajtó becsukására.

10. Sarokmerevítés – főleg 105 cm szárnyszélesség felett ajánlott. Műanyag hegesztő-tuskóval történik, amely a szárnyban található acélmerevítés hegesztését teszi lehetővé, ami a nagy súly igénybevétele során sokkal ellenállóbbá teszi a szárnyat.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás