Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Alaposan tervezzük meg az ablakok helyét!

Alaposan tervezzük meg az ablakok helyét!

Valószínűleg mindenki egyetért abban, hogy nagyon csábítóan néz ki egy nappali hatalmas ablakokkal körberakva. Rengeteg természetes fény áramlik be a helyiségbe, esténként pedig sokat dob a hangulaton a földig leomló függöny. Mielőtt azonban rohannánk kivésni a nappali falát, és hatalmas ablakokat vásárolni, gondoljuk át ezt a kérdést alaposan: a hatalmas ablakoknak is megvannak a maguk hátrányai, ezért sincs ilyen minden házban.

Szerencsére, ha van némi rálátásunk a témára, a hátrányok nagyrészt kiküszöbölhetők. Gyakran emlegetik például a nagy ablakok hátrányaként, hogy a télen kiszökik a meleg, nyáron pedig bejön a kánikula. Nos, a mai technológiával gyártott ablakok esetében ezeket már nem igazán kell komolyan venni, hiszen a modern ablakok kiváló hőszigetelő képességgel bírnak

A hőszigetelés alapvető igény

Bizonyára volt már olyan élményünk, hogy télen, a jó meleg lakásban odamegyünk az ablakhoz, és ott húz a hideg. Nem kellemes, főleg, ha az ablak közelében van a kanapé, vagy hálószoba esetében az ágy, ezért miközben pihenni próbálunk, folyamatosan szembesülnünk kell ezzel a problémával. A modern nyílászárókkal kapcsolatosan azonban ez az aggodalom már alaptalan, ugyanis a nyílászárók hőszigetelő képessége is megfelel az energiatakarékosság követelményeinek.

A gyártási technikák fejlődésének hála a modern módszerekkel gyártott ablakok tökéletesen illeszkednek, az üveg stabilan a helyén van, nincsenek rések, kis zeg-zugok, ahol a hideg bejöhet. Egy hőszigetelt ház tökéletes kiegészítőiként funkcionálnak, sokat hozzátesznek a ház hőszigeteléséhez.

Árnyékolni is érdemes

A nyári meleg szempontjából a hőszigetelés mellett még két dologra érdemes figyelmet fordítani: merre néz az ablak, és hogyan tervezzük árnyékolni. A déli és nyugati fekvésű helyiségeket ugyanis a nap nagy részében éri napfény, ezért nyáron nagyon felmelegedhetnek. Az árnyékolástechnika ezeknél a helyiségeknél kulcsfontosságú. A redőny nagyon jó megoldás, és ez a leginkább közkedvelt is, de a spaletta és a zsalugáter is segíthet megőrizni a benti hőmérsékletet.

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat, hogy elérhetővé váljanak a közösségi média funkciók, és hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Az oldal használatáról gyűjtött adatokat megosztjuk a közösségi média, marketing és elemző partnereinkkel, akik lehet, hogy ezt kombinálni fogják más adatokkal amiket Ön megadott nekik, vagy ők gyűjtöttek Önről azáltal, hogy a szolgáltatásaikat használta.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás