Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Ajtók, ablakok és redőnyök karbantartása

Ajtók, ablakok és redőnyök karbantartása

Ajtók ablakok és redőnyök karbantartása

A cím láttán valószínűleg sokan nem értik, mégis mit kellene egy ajtón, ablakon vagy egy redőnyön karbantartani. A többség valóban nem igazán szentel ennek különösebb figyelmet, aminek aztán megvan az eredménye: nyikorgás, rosszul illeszkedő nyílászárók, csúnya felületek. Mindez persze elkerülhető, ha ügyelünk arra, hogy a megfelelő módszereket alkalmazva végezzük a nyílászárók tisztítását, és fordítunk némi energiát a karbantartásukra is. Nem kell megijedni, nem igényel sok teendőt a dolog!

Hogyan vigyázzunk az ablakainkra és az ajtóinkra?

Mindegy milyen anyagból készültek az ajtóink és az ablakaink, fontos, hogy a tisztításuk során odafigyeljünk a kíméletességre. Az erős vegyszereket például egyiknél sem túl jó ötlet alkalmazni, bizony, a műanyagnál és a fémnél sem, ugyanis kárt tehet abban a rétegben, ami az egészet befedi. A fa esetében még egyértelműbb a helyzet: a vegyszerek nem tesznek jót a fának. Mindig tiszta vízzel pucoljuk a kereteket és az ajtókat, így nem fogunk szükségtelen károkat okozni.

A zsanérokat érdemes időnként megolajozni, hogy megelőzzük a fölösleges kopást és nyikorgást. Nagyon idegesítő, amikor egy ajtó nyikorog, különösen akkor, ha éppenséggel csöndben szeretnénk kijönni egy helyiségből. Már csak ezért is érdemes bizonyos időközönként olajozni, de az alkatrészek élettartamát is növeli. Ne rángassuk az ablakot és az ajtót, óvatosan nyissuk és zárjuk, ezzel is sok fölösleges problémát kerülhetünk el.

Mi a helyzet a redőnnyel?

A redőny esetében is érdemes az erős vegyszereket elkerülni, és a langyos vizet részesíteni előnyben. Tisztításkor figyelni kell még arra, hogy mindig függőleges irányban töröljük, vízszintesen semmiképp, nehogy elcsússzanak a lécek.

A redőnyök esetében nagyon gyakori a ráncigálás miatti meghibásodás, vagyis amikor valamiért elakad a redőnypalást, egyből cibálni kezdik. Ez nagyon nem tesz jót a szerkezetnek, ezért ha valami hibát észlelünk, és nem találjuk az okát, inkább hívjunk szerelőt, és ne kezdjük el feszegetni a redőnyt, mert az egészet tönkretehetjük.

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás