Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Ajtóbetétek típusai: mi rejtőzik a kiválasztott ajtónk belsejében?

Ajtóbetétek típusai: mi rejtőzik a kiválasztott ajtónk belsejében?

Ajtóbetétek típusai: mi rejtőzik a kiválasztott ajtónk belsejében?

Mindenki törekszik arra, hogy otthona a lehetőségeihez mérten minél szebb, komfortosabb legyen. Hisz a napi munka után itt oldódunk fel, itt pihenjük ki magunkat, hétvégéken itt fogadjuk látogatóinkat. Fontos, hogy jól érezzük magunkat a környezetünkben.

A belső tér hangulatához nagyban hozzájárul, milyen ajtó is választja el egymástól a tereket. Ha az már viseltes és nyomot hagytak rajta az évek, vagy épp csak nem felel meg már jelenlegi ízlésünknek, akkor már érdemes eltöprengeni a csere gondolatán.

Mint mindenben, az ajtó esetében is a külső alapján választunk először. Ha megvan, hogy milyen típusú legyen (egyszárnyú, kétszárnyú, harmonikaajtó, tolóajtó vagy egyéb), akkor jön a szín és a mintázat. Utólagos beszerelésnél persze az is fontos szempont, vajon a beszerelése mennyire lesz bonyolult.

Ha elképzeltük, hogy milyen színű, mintázatú ajtó illene lakóterünkbe, akkor ideje megnézni a kínálatot: milyen típusú, anyagú ajtóból tudjuk ezt megvalósítani? És ha nem csak tömörfa ajtó jöhet szóba, mit kapunk, ha a többi kategóriából választunk?

Tömör fa:

A tömör fa ajtóknál nincs kérdés e téren, hisz ez az igazi klasszikus. Szép, időtálló, de karbantartása időigényes lehet és a súlya is számottevő. Árban a magasabb kategóriába tartozik.

Bejárati ajtó műanyagból:

A keretszerkezetek légkamrások, ezekben nincs külön szigetelő vagy kitöltő anyag. De a PVC paneles, vagy díszpaneles ajtók esetében a PVC lemezek között polystirol hab van, ami a szigetelést biztosítja.

Polifoam betétes ajtó:

Fa bejárati ajtó:

A bejárati ajtóknál fontos, hogy az ne engedje be a lakásba a külső hőmérsékletet, azaz megfelelően szigeteltjen. Ezért ezekben az ajtólapokban a fabetétek között polifoam szigetelő réteg található. Nem csak hőszigetelő, hanem zajcsillapító tulajdonsággal is rendelkezik.

Papírrács betétes ajtók:

Milyen ajtólap típusokban találkozhatsz vele?

Fém bejárati ajtó, karcvédett beltéri ajtó, dekor fóliás ajtó, festett MDF ajtó. Ezekben az ajtótípusokban a két ajtólap közötti belső részt méhsejt szerkezetű papírral, más néven papírráccsal töltik ki. Mint látjuk, igen sokféle típusnál találkozhatsz vele. Ez nem meglepő, hiszen előnye is sok van. Egyfelől környezetbarát: a papír lebomlik, így nem terheled további műanyag előállításával, vásárlásával a környezetedet. Ezenkívül könnyebbé teszi az ajtólapot: mivel súlya alacsony, így ajtód könnyebben mozgatható lesz, akár egy ember is le-és felteheti, ha szükséges. Azon nem kell aggódni, hogy esetleg nem lesz strapabíró: az ajtólapra akár rá is lehet állni, hiába papírrács a belseje, egy ember súlyát biztosan el fogja bírni. Ennek megfelelően ellenálló az ütéseknek, illetve azt is túléli nagy eséllyel, ha a gyerek mondjuk egy nehezebb tárgyat dob neki.

 

Furatolt faforgács betétes beltéri ajtó:

Ez egyes esetekben feláras termék lehet, papírrács helyett kérhetők ezzel is a fent felsorolt beltéri ajtók. Ami pozitívum a papírráccsal szemben, hogy jobb a hangszigetelő képessége.  Környezetvédelmi szempontból sem marasztalhatjuk el ezt a verziót sem: a két ajtólap közti részt olyan forgáccsal bélelik ki, ami tulajdonképpen a gyártási folyamatban hulladékanyagként lenne egyébként jelen.

Mint látod, nem csak elhelyezés, szín, anyag, minta tekintetében van rengeteg variáció az ajtók világában, hanem az sem mindegy, mi rejlik a két ajtólap között! Ha tanácstalan vagy, milyet is válassz, kérd a környezetben szakember segítségét vagy keress meg minket bátran!

Összesen 34 bemutatótermünk, üzletünk van az országban, biztosan találsz olyat, ahova könnyedén eljuthatsz. Gyűjtsd össze kérdéseidet, szívesen segítünk! A számodra legtökéletesebb ajtót pedig élőben a legjobb kiválasztani! www.aranyablak.hu/Kapcsolat

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás