Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

A térelválasztás magasiskolája

A térelválasztás magasiskolája

Amikor a belterek elrendezéséről van szó, sokszor okoz dilemmát, hogy milyen térelválasztó lenne ideális a különböző helyiségek közé. Az még talán egyértelmű, hogy a hálószobákra ajtó kerül, de megeshet, hogy a többi helyiség esetében valami olcsóbb megoldást szeretnél, vagy csak egyszerűen más megjelenést alakítanál ki, mint amilyen a többi szobában jellemző.

Szerencsére rengeteg alternatíva létezik arra, hogy a különböző helyiségeket eltérő módon válasszuk szét. Hogy melyik ideális, az már természetesen a lakás adottságaitól is függ. De lássunk néhány lehetőséget, amivel egyszerűen, dekoratívan és költséghatékonyan lehet megoldani ezt a kérdést anélkül, hogy az egész lakást át kellene építeni.

Harmonika ajtóval egyszerű a térelválasztás

Egy harmonika ajtóban rengeteg kiaknázatlan lehetőség rejlik. Azonban nem árt tudni, hogy milyen esetekben és helyiségekben célszerű használni.

Nagy előnye, hogy könnyen kezelhető és csendes megoldás. Nem kell attól tartani, hogy esetleg a családot felébreszted, amikor kora reggel becsoszogsz a konyhába elkészíteni a kedvenc kávédat. Remek választás lehet a spejzhez is, ahová egyébként sem könnyű kiválasztani a megfelelő elválasztót, hacsak nem szeretnél a nagymamáink konyháira emlékeztető függönyös kialakítást.

Kisebb helyiségek, például tárolók esetén is jó ötlet lehet a használata. Az ilyen tereknél nem ritka, hogy az ajtónyílás is szűk és a hangszigetelés is csak másodlagos szempont.

Nagy előnye még, hogy könnyedén tisztítható, így nem kell amiatt aggódni, hogy újra kell festeni, vagy le kell cserélni az egészet. Mindössze egy nedves, esetleg tisztítószeres szivacsra lesz szükséged, amivel áttörlöd a felületét és újra régi fényében ragyog majd.

Ajtó nélkül? Miért is ne?

Az is megoldás, ha egyszerűen nem teszel ajtót egy helyiségbe. Ebben az esetben persze célszerű úgy kialakítani a bejáratot, hogy az esztétikus legyen, így a végeredménynek nem lesz majd „félkész” hatása.

Az ajtó kihagyása leginkább konyhák esetén népszerű, hiszen ott nyílászáró hiányában sem sérül a magánszféra. Ugyanakkor azzal mindenképpen számolnod kell, hogy a főzés következtében keletkező illatok és szagok bekúsznak majd a többi helyiségbe is. Ha ez téged zavar, akkor érdemes más lehetőség után nézned.

Akkor is jó ötlet ebben gondolkodni, ha például az előszobát és a nappalit kötnéd össze. Kifejezetten hangulatos lehet, ha az érkező vendégeknek egy hívogató és vidám helyiségre lesz rálátásuk, amikor belépnek a lakásba.

Milyen lehetőségek vannak még?

Maradhatsz a hagyományos verziónál is és szerelhetsz fel ajtót, hiszen számos különböző típus közül választhatsz. Lehet fa, üvegezett, műanyag vagy lemezelt attól függően, hogy melyik illene leginkább a helyiség arculatához.

Vannak olyanok is, akik a tolóajtókra esküsznek. Ez viszont inkább erkélyek és udvari kijárók esetén alkalmazható leginkább. Ellenben például egy konyhában már kevésbé praktikus, mivel az esetek többségében végül egyszerűen csak nyitva marad, így pedig értelmét veszti a rengeteg belefektetett munka is.

A fenti alternatívákkal már könnyedén megoldható, hogy minden helyiség megfelelően legyen elválasztva a többitől. Ráadásul könnyedén személyre szabhatóak, így a végeredmény a saját ízlésedet tükrözheti majd, akár a kellemes, otthonos légkört szereted, akár a modern, letisztult környezetet.

Ha a döntés már megszületett, harmonika ajtóra itt, beltéri ajtókra pedig itt tudsz árajánlatot kérni, ha kiválasztottad a neked leginkább megfelelőt.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat, hogy elérhetővé váljanak a közösségi média funkciók, és hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Az oldal használatáról gyűjtött adatokat megosztjuk a közösségi média, marketing és elemző partnereinkkel, akik lehet, hogy ezt kombinálni fogják más adatokkal amiket Ön megadott nekik, vagy ők gyűjtöttek Önről azáltal, hogy a szolgáltatásaikat használta.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás