Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

A nagy küszöb választási kisokos. Milyet és minek?

A nagy küszöb választási kisokos. Milyet és minek?

Az ajtóküszöbök minden otthonban elengedhetetlenek, mivel megkoronázzák az ajtó megjelenését, valamint számos energiahatékony és biztonsági előnyt jelentenek. Akár laminált padló van az otthonodban, akár szőnyegpadló, az ajtóküszöbök segítségével egészen biztosan hozzáadsz az otthonod megjelenéséhez. Mivel azonban ezek apró részletek, könnyen megfeledkezhetünk róluk, és arról, hogy a megfelelő kiválasztása mennyire meghatározza a lakás küllemét. Ebben a kalauzban végigvesszük az alapokat, amit tudnod kell a küszöbökről, valamint segítünk abban, hogy miként hozz jó döntést vásárlás előtt.

Az ajtó küszöb egy olyan megoldás, amely akkor tökéletes ha „észrevehetetlen”, mégis kibontakozik számos pozitív előnye. Fontos elválasztási pont a helyiségek között, ugyanakkor egyfajta akadály, amely meggátolja a külső hatások beáramlását, legyen az hideg, meleg, zajos utca, eső vagy éppen az idegesítő rovarok.

Mi a célja az ajtó küszöbnek?

Egy ajtó küszöbnek számos célja van, a belsőépítészet összekapcsolásától kezdve a padlószintek közötti magasságkülönbség kiegyenlítéséig.

Továbbá:

  • Stílus – akár fából készült ajtó küszöböket választasz, amelyek zökkenőmentesen illeszkednek a laminált padlódhoz, akár fém küszöbökkel adsz kontrasztot semleges szőnyegeidhez, bútoraidhoz, minden ízlésnek megfelelő lehetőségek várnak rád.
  • Hőszigetelés – lehet egy ajtó bármilyen minőségű, záródhat akármilyen szuperül, ha alul marad egy kis rés, a hőenergia funkciója mit sem ér. Akárcsak a nem megfelelő hőszigetelés, amely egy bejárati ajtó esetében, különösen egy forgalmas helyen könnyedén megkeserítheti az ott lakó emberek életét.
  • Kiegyenlíti a padlóburkolatot – nem mindig lehetséges, hogy a padlóburkolat szintjei teljesen egyezzenek, azaz egy szintben legyenek. Különösen akkor, ha két különböző típusú padlóburkolatot használsz. Ha nálad is ez történt, az ajtó küszöbök helyes elhelyezése sokat számít, és biztosítja a zökkenőmentes átmenetet helyiségről helyiségre.

Nálunk stílusos és megfizethető ajtó küszöbök széles választéka vár rád, beleértve az:

  • egyszerű, natúr változatokat, a minimalista összhatás kedvelőinek.
  • elegáns megjelenésűeket, azok számára, akik többre vágynak.
  • azokat, amelyeket kifejezetten a különböző típusú padlóburkolatok összekapcsolására    terveztek. Ide tartozik a szőnyeg a kemény padlóhoz, a szőnyeg a szőnyeghez és a         kemény padló a kemény padlóhoz.

Ezekre figyelj egy küszöb kialakítása előtt!

Az első lépés a felmérés, hogy szükség van-e a küszöbre. Ha a küszöb győz, akkor ezután azt kell meghatároznunk, hogy milyen terhelés fogja érni a küszöböt, milyen funkciókat kell ellátnia napi szinten és természetesen a pontos mérettel is tisztában kell lennünk.

Javaslat: Amennyiben szükség van küszöbre, azonban legalább olyan fontos az akadálymentes közlekedés, nagyon jó megoldás lehet az automata küszöb.

Az Aranyablak kínálatában a következő küszöb típusok közül válogathatsz:

  • keményfa küszöb – 50 mm magasságban, 75 mm szélességben rendelhető az adott ajtóhoz.

  • automata – tökéletes választás karcvédett bejárató ajtóinkhoz.

  • tokküszöb – műanyag teraszajtóknál a legideálisabb választás.

  • Aluküszöbök – a bejárati műanyag ajtókhoz 20 mm és 35 mm talál, a fa bejárati ajtóknál és teraszajtóknál pedig 20 mm.

Ezen alapinformációk birtokában már ki lehet választani a megfelelő anyagot és típust. A tervezés során a kényelem mellett ne felejts el figyelni a küszöb esztétikai hatására sem, hiszen ez is nagyban hozzájárul a lakás összképéhez. Jó válogatást kívánunk!

 

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás