Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

A nagy bejárati ajtó választó

A nagy bejárati ajtó választó

Szerencsére ma már viszonylag sok lehetőség áll rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy a lehető legbiztonságosabb bejárati ajtókat építhessük be. Az „alapnak” számító ajtók is jóval biztonságosabbak a korábbiaknál, de vannak külön kérhető extrák, amik még jobban fokozzák a védelmet, megnehezítve ezzel az illetéktelen behatolók dolgát. Emellett nem mehetünk el szó nélkül, ahogyan a modern bejárati ajtók esztétikai szerepe mellett sem, ami a ház ékévé emelheti ezeket a masszív nyílászárókat!

Amikor bejárati ajtót választunk, az egyik legfontosabb kérdés, hogy milyen alapanyagú ajtót szeretnénk. Bejárati ajtó ugyanis lehet fából, műanyagból, vagy pedig fémből. Természetesen a döntéshez sok különböző szempontot kell figyelembe venni, úgymint a biztonság, az időtállóság, strapabíróság, az esetleges karbantartási költségek, illetve a küllem is fontos, hiszen mégiscsak meg fogja határozni a ház összképet kívülről a bejárati ajtónk.

Mi az a biztonsági szint, amire vágysz?

Az, hogy a bejárati ajtó mennyire biztonságos, sok mindentől függ. Általában a minőségi bejárati ajtók különösebb extrák nélkül is ellátják a védelmi feladatokat, de persze nem mindegy az sem, hogy miből készült az adott ajtó, illetve vannak-e bizonyos megerősítések, milyen a zár. Nagyon régi ajtók esetében előfordult, hogy még olyan kulcs is nyitotta a zárat, ami nem kifejezetten az adott ajtóhoz tartozott. Ez minimum ijesztő, hiszen ilyen alapon kis szerencsével bárki bejuthat a házunkba, akinek hasonló kulcsa van, mint nekünk.

A mai modern bejárati ajtók esetében ez azért már nem fordulhat elő, mert többpontos zárak léteznek, magas minőségű cilinder betéttel, amik eléggé egyedivé teszik az ajtókat ahhoz, hogy ne lehessen véletlen egyezés.

Fém bejárati ajtók

A fém bejárati ajtók iránt sokan érdeklődnek, hiszen mi is lehetne biztonságosabb, mint az acél? Nem lehet csak úgy betörni, garantáltan a helyén marad. Valójában nagyon strapabíró is, és nem igényel speciális karbantartást sem a rendszeres tisztításon kívül, amit amúgy is megteszünk esztétikai okokból.

Kiváló befektetés, ha az előnyeit nézzük, hiszen nem kell rá költeni valószínűleg semmit a jövőben, és az biztos, hogy egy ilyen ajtó védelmében nyugodtan alhatunk. A biztonsági extrákkal, a legjobb zárakkal kombinálva garantáltan nem kell tartanunk illetéktelen behatolóktól.

Tűzálló és acélerős megoldások

Az alagsorban, pincében mindenképp indokolt, de sokan családi házak esetében a garázs és a lakás közé is tömött acél, vagy valamilyen strapabíró biztonsági ajtót szerelnek. Ez remek ötlet, sok bosszúságtól és váratlan szituációtól kímélhet meg bennünket, az autónkat, és az összes lakásban tartott vagyontárgyunkat.

Emellett persze a megfelelő zárszerkezetre is oda kell figyelni, hiszen enélkül a legerősebb ajtót is játszva törik fel a besurranó tolvajok. Ezek lehetnek természetesen tűzbiztos ajtók is. A fűtőhelyiségbe, parkolóba, mélygarázsba pedig mindenképpen javasolt, sőt egyes esetekben kötelező is tűzgátló ajtót beszerelni.

Elegáns bejárati ajtók fából

Az egyik legfontosabb érv, amely a fa mellett szól, a szépsége. Színe és rajzolata barátságos, meleg hangulatot sugároz, ezért gyakran még a műanyagból készült tárgyakat (pl. műpadló, ajtók és ablakok) is olyan bevonattal látják el, hogy a fához hasonlítson. A fa tapintását azonban nem utánozhatja semmilyen műanyag.

Fogjunk csak meg egy fából és egy műanyagból készült tárgyat, azonnal érezzük a különbséget. A fa egyben a minőség és elegancia szimbóluma is. Emellett a fa ajtók több ápolást, gondozást és körültekintő tisztítást igényelnek!

Praktikus műanyag bejárati ajtók

Ezzel szemben viszont a kemény PVC-ből készített bejárati ajtóink soha nem igényelnek ismételt felületkezelést, egész élettartamuk során megőrzik eredeti színüket, és a felületük is változatlan marad.

Az ajtók gyártásának alapanyaga PVC profil. Mi csak olyan PVC profilt használunk fel az ajtó gyártás során, amelyek tulajdonsága minden felhasználói igényt kielégíti, (UV fényálló, stabil molekula szerkezetű stb.) másrészt előállítása is környezettudatos és elhasználódása után újra hasznosítható. A műanyag bejárati ajtóink a felhasznált alapanyagnak köszönhetően nagy pontosságúak, kitűnő lég-és vízzárási tulajdonsággal rendelkeznek.

Gombot vagy kilincset?

Erre a kérdésre a többség rávágja, hogy gomb, hiszen a kilinccsel ellentétben a kulcs ráfordítása nélkül is zár. Azonban jó, ha tudod, egy optimális kialakítású kilincs éppolyan hatékony tud lenni, ráadásul nagyon praktikus is. A keskeny címes kilincsek mellett szól, hogy bármilyen típusú nyílászáróhoz könnyedén alkalmazhatóak. A bejárati ajtók esetén emellett a hosszabb darabok az előnyösek, mivel használatuk sokkal kényelmesebb.

A választás során tehát csak rajtad áll, hogy melyiket részesíted előnyben. Sokkal lényegesebb kérdés az, hogy hogyan alakították ki benne a zárat és milyen alapanyagokból készült. Gyenge összetétel esetén egyértelműen csökken a hatékonyság is. Amennyiben kilincsre esett a választásod, akkor el kell majd döntened, hogy hosszú, rövid, keskeny vagy széles címes kialakítást szeretnél, illetve, hogy milyen zárat alkalmaznál. A hagyományos mellett ugyanis alkalmazhatsz kártyás megoldást is, ami még praktikusabb a behatolás elleni védelemben.

Nálunk mindent megtalálsz!

Összességében, bármely alapanyagból rendeli meg a vásárlónk a bejárati ajtóját, csökkentheti fűtésszámláját. Az egyedi igényeinek megfelelően különleges, egyedi, másnak talán soha el nem készített termékek szállítását és beépítését tesszük lehetővé. Az általunk forgalmazott ajtók és ablakok maximálisan szolgálják kényelmét.

Elégedett lehet velünk, mert az Aranyablak munkatársai a tervezési folyamattól kezdve, mindent megtesznek azért, hogy Ön megelégedett legyen. Ha műszakilag, nyitási irányokkal kapcsolatban kérdés merülne fel, fordulj hozzánk bizalommal, mindenben segítünk!

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás