Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

A garázs kibírhatatlanul forró? Mutatunk 4 módszert, amivel lehűtheted!

A garázs kibírhatatlanul forró? Mutatunk 4 módszert, amivel lehűtheted!

Ugyan már csak pár hét maradt hátra a nyári időszakból, még most is hajlamos lehet a garázs pokolian felforrósodni. Ez a probléma nagyon zavaró lehet, hiszen így a benne parkoló autó belső tere is jelentősen felmelegszik. Amennyiben te is ezzel a gonddal küzdesz, aggodalomra semmi ok: ebben a cikkben olyan módszerekről olvashatsz, ami jelentősen csökkentheti a meleget a garázsban.

Válassz szigetelő garázsajtókat!

Amennyiben ajtót szerelnél be a garázsodba, több opció közül is válogathatsz. Viszont, ha fontos neked a garázs hőmérséklete, akkor célszerű szekcionált garázskaput választanod, hiszen ez a garázsajtótípus alapjában véve is szigetel. Hiszen általában PU-habbal van töltve, és sokkal vastagabb, mint a többi garázsajtó. Ezért nyáron remekül bent tudja tartani a hideg levegőt, télen pedig ugyanezt meg tudja tenni a meleg levegővel.

Az ARA-LUX garázsajtók is pont ilyen típusúak. Válogass kedvedre ARA-LUX garázsajtó kínálatunkból, és élvezd a hűvös garázs nyújtotta kényelmet. Ráadásul jelenleg akciósan is megszerezheted ezeket a modern garázsajtókat.

 Ne maradj le erről a vonzó lehetőségről! Látogass el weblapunkra!

 

Szerezz be pár párátlanító készüléket!

Alapvetően, ha párára érzékeny bútorokkal vagy akár elektromos berendezésekkel van berendezve a garázs, akkor a páratartalom ellenőrzése kritikus fontosságú. Hiszen, ha nem figyelünk oda, akkor penész, gomba, rozsda vagy egyéb nedvesség okozta problémák is felmerülhetnek.

Viszont a hőmérséklet szempontjából is érdemes ellenőrizni a levegő páratartalmát, hiszen a párás levegő sokkal melegebbé teszi a hőmérsékletet, mint amilyen valójában. Ezen a problémán a párátlanítók könnyedén tudnak segíteni.

Ugyanakkor azt érdemes észben tartani, hogy a párátlanítók nem befolyásolják közvetlenül a levegő hőmérsékletét, így a párátlanító készülék mellett szükséged lehet egy ventillátorra vagy egyéb hőmérsékletet befolyásoló eszközre is. E kettő kombinálásával nagyon hatékony, olcsó és energiatakarékos hűtőrendszert alakíthatsz ki a garázsban.

Szereltesd meg a réseket

Egy normál szobai klíma beszerelésénél nem kell ilyen dolgokat figyelembe vennünk. Hiszen egy átlagos ház falainál nincsenek szivárgási problémák. Viszont egy garázs esetében könnyedén előfordulhat. Márpedig a legjobb klíma felszerelése sem lesz hasznos, ha a garázsból egy-egy helyen kiszivárog a levegő. Ugyanis a légszivárgás a garázskapun, a szigetelés nélküli falakon és az ablakban lévő esetleges lyukakon keresztül is megtörténhet.

Ezért - mivel minden nagyobb lyuk csökkenti a légkondicionáló hatásfokát - mielőtt felszerelsz egy drága légkondicionáló rendszert, győződj meg róla, hogy a garázs légmentesen zár.

Változtasd meg a garázsajtó színét

Általában az emberek sokkal kevesebbet nyúlnak sötét színű ruhadarabjaikhoz nyáron, hiszen a sötét színek magukba szívják a napsütést és a vele járó forróságot. Ez a garázsajtókkal is teljesmértékben így van: ha a garázsajtó sötét színűre van festve, akkor több hőt vesz fel és gyorsabban felmelegszik a garázs. Ezért érdemes világosabb, élénkebb színű festéket használni, például fehéret vagy hozzá közel álló árnyalatokat.

Hagyd nyitva a garázsajtót a hűvös órákban!

Ugyan a tikkasztó nyári meleg sokszor elviselhetetlenné válik, egyes napszakokban közel sem olyan extrém a meleg idő. Ha ezen időszakokban szellőzteted a garázst, akkor természetes módon tudod lehűteni a helyiséget. Ezért hagyd nyitva kora reggel és késő este a garázsajtót pár óráig.


 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás