Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

A fűtési szezon legjobb barátja - a jó nyílászáró

A fűtési szezon legjobb barátja - a jó nyílászáró

Nemcsak a küllemükkel, hanem a minőségi alapanyagokkal és hatékony szigetelési potenciállal kecsegtetnek az új nyílászárók. Ha nyílászárócseréről van szó szerencsére részletekben is gondolkodhatunk, ugyanakkor mégis érdemesebb egy-egy lakásrészt, egy-egy nyílászárótípust egyszerre lecserélni.

Azon felül, hogy a pénztárcánknak megfelelő leginkább minőségi darabokat válogatjuk össze, fontos, hogy a kiegészítőkre, részletekre, illetve a karbantartásra, ápolásra, tisztításra is odafigyeljünk. Most összeszedjük a legmeghatározóbb szempontokat, amiket a nyílászárók felújításánál, cseréjénél érdemes szemügyre venni.

Mivel tudnak többet a műanyag redőnyök?

A műanyag redőnyök egyik nagy előnye, hogy viszonylag kedvező az áruk. Ez nem jelenti azt, hogy fillérekért lehet hozzájuk jutni, legalábbis nem a valóban minőségi darabokhoz, azonban a fémhez képest például olcsóbbak.

Szintén kedvező tulajdonság, hogy bármilyen színben elérhetők, teljesen passzolhatnak az ablakhoz, nem kell kompromisszumot kötni az esztétikum tekintetében. Érdemes úgy válogatni, hogy a párkány, a keretek és a redőny is összhangban legyenek.

Miért praktikus a redőny használata?

A műanyag redőnyök könnyűek, ezért nem kell komoly fizikai erő a felhúzásukhoz, amennyiben az manuálisan történik, és nem elektronikusan. Éppen ezért sokkal nagyobb méretű egységekben is kérhetők. Tehát ebben a kategóriában a nagyobb méretű redőnyök felhúzása, leeresztése sem okoz gondot még a gyerekeknek sem, ellentétben például a fémmel, fával, melyek sokkal súlyosabbak.

Nem igényelnek különösebb karbantartást, mert a minőségi műanyagok és a megfelelő bevonatok erősek, ellenállnak az időjárás viszontagságainak. Szerencsére nem használódnak el egyhamar, így sokáig jó szolgálatot tehetnek a bentlakóknak.

Miért cseréljünk télen nyílászárót?

Miért várjunk tavaszig, ha ebben az időszakban számos kedvező akciót találunk, melytől elesünk, ha a következő melegebb időszakot várjuk. Érdemes körülnézni kicsit és ajánlatot, szakvéleményt kérni, hogy tisztábban lássunk! Szakmai csapatunk készséggel áll a rendelkezésére.

Jellemző, hogy a kivitelező cégek a téli, nem szezonális időszakban vásárolják meg az alapanyagokat, hiszen ilyenkor a nyílászáró kereskedések is próbálnak nagyobb kedvezményeket adni. Magánszemélyként szintén kihasználhatjuk ezeket a lehetőségeket, ha a téli időszakban csapunk le a kedvezményekre!

Miért népszerűek a párkányok?

A kőpárkányok 7-8 hozzávalóból összeállított üvegszálerősítéses betonból készülnek. Ezáltal tartósak, erősek, és legyen szó az időjárás viszontagságairól, vagy a karcolásról, karistolásról rendkívül ellenállónak bizonyulnak. Vízállóságukat a hidrofobizáló adaléknak köszönhetik, tűzálló tulajdonságukkal együtt univerzálisan használhatók kint és bent, akár a kandallók díszítéséhez is!

Mivel szabadon szabhatók, praktikus megoldást biztosítanak az egyedi méretezéshez és beépítéskor szükséges igazításokhoz.

Fontos, hogy jól szigeteljenek a tetőtéri ablakok is!

A tetőablak kiválasztásánál nagyon fontos szempont a szigetelés, ugyanis a tetőtérben eleve sokkal nagyobb hangsúlyt kell erre fordítani, mint a ház többi részén. A saját komfortunk érdekében mindenhol érdemes a szigetelést komolyan venni, de a tetőtér sokkal könnyebben felmelegszik nyáron, és lehűl télen, mint az egyéb részei a háznak, és nagyon hamar élhetetlenné válhat, ha nincsen megfelelően szigetelve.

A szigeteléshez pedig természetesen a nyílászárók is nagyon sokat hozzátesznek, ezért a saját érdekünkben fontos, hogy odafigyeljünk arra, hogy olyan tetőablakot válasszunk, ami a lehető legjobb hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.

Bármelyik kategóriában szívesen segítünk mind a műszaki, mind az árajánlatokkal kapcsolatos kérdésekben.

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás