Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

A biztonság nem lehet pénzkérdés

A biztonság nem lehet pénzkérdés

Amikor kiválasztjuk a bejárati ajtónkat, több szempontot kell mérlegelni, hiszen ez lesz az az ajtó, ami elválasztja a házat a külvilágtól, ez fog tulajdonképpen védeni minket, és persze a vagyontárgyainkat. Nyilvánvaló, hogy nagyon fontos, hogy a bejárati ajtónk kellőképpen biztonságos legyen. Szerencsére ma már viszonylag sok lehetőség áll rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy a lehető legbiztonságosabb bejárati ajtókat építhessük be. Az alapnak számító ajtók is jóval biztonságosabbak a korábbiaknál, de vannak külön kérhető extrák, amik még jobban fokozzák a védelmet, megnehezítve ezzel az illetéktelen behatolók dolgát.

Fontos a fokozott védelem

Sajnos manapság a biztonság egy olyan dolog, amire kiemelt figyelmet kell fordítanunk, ugyanis bárki lehet betörés, illetve lopás áldozata. Nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy úgy vásárolunk bejárati ajtót, hogy nem nézünk utána a biztonsági paramétereinek, hiszen komoly károkat szenvedhetünk el, ha illetéktelenek különösebb akadály nélkül be tudnak jutni a házunkba.

Az, hogy a bejárati ajtó mennyire biztonságos, sok mindentől függ. Általában a minőségi bejárati ajtók különösebb extrák nélkül is ellátják a védelmi feladatokat, de persze nem mindegy az sem, hogy miből készült az adott ajtó, illetve vannak-e bizonyos megerősítések, milyen a zár. Nagyon régi ajtók esetében előfordult, hogy még olyan kulcs is nyitotta a zárat, ami nem kifejezetten az adott ajtóhoz tartozott. Ez minimum ijesztő, hiszen ilyen alapon kis szerencsével bárki bejuthat a házunkba, akinek hasonló kulcsa van, mint nekünk.

A mai modern bejárati ajtók esetében ez azért már nem fordulhat elő, mert többpontos zárak léteznek, amik eléggé egyedivé teszik az ajtókat ahhoz, hogy ne lehessen véletlen egyezés.

Erre nem szabad sajnálni a pénzt

Lehet, hogy első körben a bejárati ajtó egyébként is a drága tételnek tűnik, és ha biztonsági extrákat is szeretnénk hozzá, az bizony dobni fog a költségeken. De az a védelem, amit egy jól felszerelt, és igazán biztonságos bejárati ajtó ad, mindenképpen megéri az árát, ráadásul ha sikerül elkerülni így az esetleges betöréseket, lopásokat, akkor egyértelműen megtérülő befektetés egy drágább és minőségibb bejárati ajtó.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás