Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

A 4 leggyakoribb hiba a fa beltéri ajtók kiválasztásában - ezekre figyelj, mielőtt vásárolsz!

A 4 leggyakoribb hiba a fa beltéri ajtók kiválasztásában - ezekre figyelj, mielőtt vásárolsz!

A minőségi faajtók az egyik legjobb befektetés jelenthetik otthonod számára, aminek több oka is lehet. A fa beltéri ajtók strapabíróak, szépek, stílusosak és többféle kivitelben kaphatók. Néha azonban nehézkes lehet a megfelelő választás meghozatala, a túl sok lehetőség, opció miatt. A cél viszont minden esetben az, hogy tökéletesen passzoljon az otthonodhoz és annak stílusához, hiszen ez határozza meg a teljes összképet.

A legtöbb helyen az ajtókat gyakran, akár óránként is használják, ezért kellően robusztusnak kell lenniük ahhoz, hogy ellenálljanak a mindennapi kopásnak és használatnak. A következőkben négy olyan gyakori hibát ismertetünk, amelyeket mindenképp érdemes elkerülni a beltéri ajtó kiválasztásakor.

1. Nem megfelelő mérések

Az első dolog amire laikusként figyelned kell, hogy a tökéletesen illeszkedő ajtók vásárlásakor kötelező tudni a pontos méreteket, nem elég csak találgatni. Olyan céget keress, amely teljes készletben – ajtólappal és tokkal – árulja a minőségi ajtókat, hogy azok tökéletesen illeszkedjenek és a beszerelésre azonnal készen álljanak.

Továbbá a méréseket is mindig javasolt profi szakemberrel elvégeztetni, mert minden hiba rossz méretű ajtó vásárlásához vezethet. A rossz méretű ajtó nem fog megfelelően védeni a huzat ellen, nem lehet egyszerűen nyitni és zárni, ráadásul utólag már nem lehet a kész ajtót és a tokot átméretezni, így az új ajtó nem örömet, hanem inkább rengeteg kellemetlenséget fog okozni.  Elég csak az ajtó visszaküldésére gondolni, és egy másik vásárlására, ami idővel, erőfeszítéssel és nem várt költségekkel jár.

2. Rossz anyagválasztás

Hagyományosan a faajtók tömör fából készülnek, és ez az anyag kiváló választás lehet, bár vannak hátrányai is. Először is, a tömörfa nagyon drága, és ha korlátozott a költségvetésed, jobb elkerülni. Továbbá tudnod kell, hogy a tömörfa sok törődést és rendszeres karbantartást igényel, hogy megőrizze megjelenését és kellemes tapintását.

Másrészt vannak olyan laminált fából készült ajtók is, amelyek nagy sűrűségű szálakból álló rétegzett magból és furnérból készülnek, amelyek ugyanolyan megjelenést, tapintási érzetet és funkcionalitást kölcsönöznek, mint a tömör fa.

3. Az ajtólap és a tok külön történő megvásárlása

Ha külön vásárolod meg az ajtót és a keretet, az sok fejfájást okozhat. Már csak az ajtólap, a keret, a vasalat és a szükséges befejező anyagok megvásárlásához több üzletet kell felkeresned. Ezenkívül nehéz tökéletes illeszkedést és koherenciát elérni az ajtólap és a tok között, ha külön vásárolod meg őket. Ha minket választasz, ajtóból és tokból álló, azonos fafajtából készült, hozzáillő felületű készleteket kínálunk, amelyek garantáltan kiváló illeszkedést és kiváló esztétikai élményt biztosítanak.

4. Rossz szín- és felületválasztás

Az utolsó gyakori hiba a szín választásra vonatkozik. Mint tudjuk, a szín nagyon fontos tényező, amely megváltoztathatja vagy megbonthatja lakásod, irodád dekorációs megjelenését. Fontos a megfelelő ajtószín kiválasztása az összhang megteremtéséhez. Ezenkívül ki kell választani az ajtónak megfelelő felületet, hogy biztosítsd annak stabilitását, szilárdságát és tartósságát.

Kérdezz bátran, akár a weblapunkon keresztül vagy az üzleteink menüpont alatt válaszd ki a hozzád legközelebb lévő üzletünket és akár személyesen, akár  megadott elérhetőségeken keresztül felteheted kérdéseidet felkészült kollégáinknak, illetve próbáld ki az ajtótervezőt, és válaszd ki a kedvencedet!

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás