Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

6 dolog, amit a motorizált redőnyről tudni érdemes

6 dolog, amit a motorizált redőnyről tudni érdemes

Árnyékolás és kényelem egyetlen gombnyomással

Amikor redőny, vagy bármilyen árnyékoló felszerelésére kerül sor, mindig nyitva áll a lehetőség, hogy motorizált vagy manuális kivitelben kérd. Viszont felmerülhetnek benned azok a gondolatok, hogy ez csak egy felesleges kényelmi funkcióval bíró eszköz, amire valójában semmi szükséged nincs, vagy tényleg egy okos kütyü, ami megkönnyítheti a mindennapjaidat? A motorizálás számos előnnyel rendelkezik, legyen szó árnyékolásról vagy nyílászárókról.

Tény és való, hogy egy távirányítható szerelvény elsősorban a komforthoz ad hozzá a legtöbbet. Elvégre nem kell felkelni a kanapéról, ha a nap éppen a tévé képernyőjére süt, vagy éppen elvakítanak a lemenődben lévő égitest sugarai. Ez viszont önmagában még kevés ahhoz, hogy motorizáltasd a redőnyt, különösen akkor, ha az anyagi kereteid szűkösebbek.

  1. Hogyan működik a motorizált redőny?

Ha úgy döntesz, hogy automata vagy távirányítós redőnyt szeretnél, akkor alumínium redőnyt válassz, amely kifejezetten alkalmas a motorizálásra. Beépítése a tengelyeknél kezdődik. Ide kerül be a csőmotor, ami elektronikusan fogja mozgatni az egész szerkezetet. Ez megvalósulhat direkt, vagy akár teljesen önálló vezérléssel is.

Az, hogy milyen típusú motor kerül bele, nagyban függ attól, hogy milyen motorizációra van igényed. Kérheted időkapcsolós, távirányítós vagy teljesen automata irányítással is.

Miben más, mint a hagyományos redőny?

Nem feltétlenül kell a távirányítót sem használnod, ha nem szeretnéd. Az automata kialakítás ugyanis az alapján működteti az egész árnyékolót, hogy éppen milyen környezeti hatások érik azt. Mit jelent ez a gyakorlatban?

A rendszer folyamatosan monitorozza, hogy milyen az időjárás, milyenek a fényviszonyok, illetve hány fok van. Végül ezek alapján állítja be az árnyékolást, ami képes megfogni az ablakokat érő erős szelet, de attól sem kell majd tartanod, hogy vaksötétben kell üldögélnie az egész családnak.

  1. A távollétedben is működtethető?

Olyankor is nagyon előnyös a motorizált berendezés, amikor éppen senki nem tartózkodik otthon. Elvégre könnyedén megeshet, hogy éppen a jól megérdemelt pihenésedet töltöd a tengerparton, amikor otthon tombol a vihar, a téli zimankó.

Ilyenkor általában az a bevett szokás, hogy a ház tulajdonosai leengedik a redőnyöket. Azonban ezt nem feltétlenül fogják jól viselni a virágaid, különösen akkor, ha egy hosszú utazásra indulsz. Az automata redőny viszont a távollétedben is elvégzi a feladatát.

  1. Energiatakarékosság, időtállóság

Az automatizmus másik nagy előnye az energiatakarékosság. Mivel a beállításokat a környezeti tényezők alapján alakítja, ezért sokkal kevesebb energiát pazarolsz majd hűtésre és fűtésre odabent.

A manuális redőnyök egyik gyengesége, hogy a fel-le engedés miatt, különösen, ha nem mindig figyelünk az óvatos mozdulatokra, a gurtni síkjára, akkor a húzózsinórok hajlamosak rövidebb- hosszabb idő alatt roncsolódni, fesleni. Ilyen szempontból is előnyös a motorizált irányítás, hiszen ilyenkor precízen, milliméterpontossággal üzemel a mozgatás.

  1. Tönkre tud menni?

Mint minden elektromos berendezés esetében, a motorizált redőnynél is előfordulhat meghibásodás. De nem minden esetben kell pánikba esni, ha a redőny nem működik. Ugyanis lehet, hogy csak arról van szó, hogy a motor túlmelegedett, mert sokszor mozgattad, vagy lemerült a távirányító.

Tehát először célszerű meggyőződni, hogy nem ilyen jellegű problémáról van -e szó. Amíg nem tudod használni az elektronikát, addig természetesen manuálisan is beállíthatod a megfelelő pozíciót.

  1. Fordulj szakemberhez!

Amennyiben motorizált redőnyt szeretnél beszerelni, vagy meghibásodott a rendszer, fontos, hogy ne akard megszerelni – hacsak nem vagy szakember. A hiba lehet mechanikus vagy elektronikus egyaránt, viszont a megfelelő ismeretek hiányában nem biztos, hogy megleled a forrást. Az ilyesmit érdemes inkább szakemberre bízni, aki rendelkezik a kellő tudással, és a szereléshez szükséges eszközökkel is.

Ha elhatároztad magad és motorizáltatnád az árnyékolástechnikádat, azzal könnyebbé válhatnak majd a hétköznapok. Azt is tudod már, hogy milyen elektronikára van szükséged? Akkor válaszd ki a redőnyödet és kérd árajánlatunkat!

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás