Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

2020-ban vissza a természethez!

2020-ban vissza a természethez!

A világ legnívósabb festékgyártói nagyban meghatározzák a lakberendezési trendek alakulását évről-évre. Ennek függvényében idén a klasszikus színek fontos, aktuális üzenettel robbannak be a divatos színek világába. Az üzenet pedig így hangzik: Back to the nature! Vagyis vissza természethez! A klasszikus olajzöld és a mélykék árnyalatai pedig nem másra, mint a környezetvédelem sürgető problémáira hivatottak felhívni a figyelmet!

A szén-dioxid kibocsájtás vészesen magas mértéke az ipari termelés és az egyéb környezetszennyező, emberi tevékenységekből következik, amin sürgősen változtatnunk kell, ha jót akarunk magunknak! Ezt manapság szinte mindenki hallja, látja, és rosszabb esetben már a saját bőrén is tapasztalja, mégis csigalassúsággal reagálunk a fenyegetésekre. Nagyon fontos, hogy a nagyvállalatok felhívják a figyelmet erre a problémára, és ha egy-egy aprósággal sikerül, máris közelebb vagyunk a cél eléréséhez!

Az esőerdők és a növénytakaró színei

A lakberendezésben korábban is divatos természetközeli zöld színek idén a kampányok részeként is gyakorta felbukkannak a fenti üzenetet bemutatva. A színek, különösképpen a falak, a térelválasztók, illetve másik oldalon a bútorok, és természetesen az ajtók, ablakok kiválasztásánál is elsődleges szempont lehetnek.

Egy kellemes hangulatú nappali, háló, de ugyanígy a fürdő, vagy a gyerekszoba is remekül mutat a teljesen, vagy részben zöld színek felhasználásával. Van, ahol a függönyök, van, ahol a szőnyegek, kiegészítők színeiben használják fel a természetes színeket. Az „alap” berendezést, a falakat, padlózatot pedig ragyogó fehér vagy halvány, púderes árnyalatokban hagyják érvényesülni, hogy ezzel is világosabb, napfényesebb tereket hozzanak létre.

Tágas terek, rengeteg napfény!

A természetközeli élmény eléréséhez az is hozzátartozik, hogy igyekeznek minél tágasabb, egybenyíló, vagy áttetsző, üvegezett ajtók, nagyobb ablakok segítségével fénybe borítani a szobákat. A fürdőszobákban is egyre többen választanak sok tükörrel, egyszerű, letisztult burkolattal borított felületeket, melyek a tisztaság, a megújulás, és természetesen a rendezettség nyugalmát sugározzák.

Ugyanígy a lakóterekben, tetőterekben, teraszokon, és a házak külső megjelenésében is dominálnak a fa-és növénymintákkal kombinált fehér, mélykék, olajzöld kombinációk. A koncepcióba a fém kiegészítők is jól beilleszthetők, hiszen a grafitszín, ezüstszürke, fémes, hűvös felületek a természetben a köveket, a hegységeket a vulkanikus területeket szimbolizálhatják. Ezekhez pedig szintén kitűnően passzolnak a lágyabb, havat, folyókat, buja növényzetet utánzó árnyalatok.

Hogyan illesszük be ezeket a saját otthonunkba?

A természetvédelem egyik alapköve a pazarlástól, a felhalmozástól való tartózkodás, hiszen a hulladékprobléma szó szerint égetően fontossá teszi az újrahasznosítást és az erőforrások mértékletes felhasználását. Ezt szem előtt tartva nem kell mindent kidobni és azonnal lecserélni az új trend színeire, majd jövőre mindezt megismételni és konténerszámra hordani el a régi, megunt tárgyakat, hogy az újak jobban elférjenek. A fokozatosság a lényeg, illetve a fentarthatóság szempontjából a tudatos vásárlás!

Hogyan? Ha valamit lehet javítani, cserélni, felújítani, akkor kezdjük ezzel. Ha mégis új tárgyakra, új megoldásokra van szükség, akkor válasszunk mindenekelőtt időtálló, magas minőségű darabot, és gondoljuk át jó előre, hogy pontosan mit szeretnénk, hogy ne kelljen feleslegesen dolgozni, feleslegesen beruházni olyasmire, amiről pár hét múlva kiderül, hogy silány minőség, vagy nem illik bele az összképbe.

Tervezzük meg közösen!

A zöldhöz és kékhez remekül illenek a natúr színek, a valódi fa vagy a fa mintázat, illetve a klasszikus fehér. Az üvegezett ajtók, a fa keretes ablakok, illetve a fém nyílászárók könnyedén illeszkednek a környezetbe szinte bármilyen stílusú lakásban. Jó hír, hogy az ajtóinkat előre is megtervezhetjük, és kipróbálhatunk több mint 1000 variációt, mielőtt árajánlatot kérünk!

 

 

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás