Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Különleges beltéri ajtók -   Harmonika és edzett üveg ajtóink

Különleges beltéri ajtók - Harmonika és edzett üveg ajtóink

Most két kevesebbet emlegetett ajtótípust mutatunk be, melyek mind csúcskategóriát képviselnek a kategóriájukban. Az egyik a helytakarékos megoldások egyik legjobb alternatívája, a másik extra fényt, derűs hangulatot képes becsempészni a lakásunkba, ha megfelelően választjuk ki.

A készletkisöprő és a börzés termékek nagy népszerűségnek örvendenek, viszont a harmonika ajtókról és az edzett üvegajtókról ritkábban esett szó… egészen eddig. Megnézzük hova, miért érdemes ezeket a megoldásokat választani, és milyen előnyökkel jár a gyakorlati alkalmazásuk.

Harmonika ajtó oda, ahol nincs hely egy ajtónyitáshoz

Aki apró garzonban él, vagy a néhány kisebb kamrát, konyhát, gyerekszobát alakított ki a nagyobb terek mellett, tudja, miről beszélünk: kerülgetjük a ruhaszárítót, a porszívó csak a sarokba van állítva, sokszor van valami útban – például az ajtók. Amire ki szeretnénk térni, az az, hogy az út közepére nyíló ajtókra van megoldás, mégpedig a harmonikaajtó, ami nyitott állapotban sem foglal fölöslegesen semmi helyet, így nem szűkíti tovább a rendelkezésre álló teret sem optikailag, sem pedig ténylegesen.

Nem megyünk többé neki az ajtóknak

Egy szűkös lakásban szinte elkerülhetetlen, hogy egy hagyományos ajtó kinyitva útban legyen. Ha befelé nyílik, akkor az a gond, hogy az adott helyiségben nem lehet normálisan elférni, ha pedig kifelé, akkor sok esetben a közlekedőt torlaszolja el. Ez elég idegesítő, ráadásul balesetveszélyes is.

Egy éjszakára nyitva felejtett ajtónak bárki nekimehet, vagy éppen egymást üthetjük le ajtónyitás során, ha valaki éppen az ajtó útjában jár. Harmonikaajtóval mindez nem fordulhat elő, mert ez az ajtótípus egyszerűen összecsukódik, ha kinyitják, így egyáltalán nem foglal plusz helyet, kizárólag az adott helyiséget zárja le.

Bármilyen színben és méretben

Régen a harmonikaajtó egy ronda fehér műanyagdarab volt. Sokan láthattunk ilyenek például a nagymamáink lakásában, ahogy a spejzt elválasztja a konyhától. Jó néhány emberben még ez a kép él a harmonikaajtókról, ezért ódzkodnak attól, hogy használják őket. Manapság azonban a harmonikaajtó már nem ilyen, mindenféle színben és méretben megrendelhető, hogy tökéletesen passzoljon a környezetéhez. Ennek köszönhetően egy harmonikaajtó is megállja a helyét szinte bárhol a lakásban, hiszen kifejezetten esztétikus lehet.

Vyma edzett üvegajtók

A kisebb lakások mellett a sötétebb, árnyékolt lakások és helyiségek egyik nagy segítőtársa lehet, az intimitás megőrzése mellett, hogy egy üvegajtó képes átengedni a fényt, így napfénybe borítani a sötétebb szobákat is napközben. Ilyen helyiségek lehetnek a dolgozó, az előszoba, a gardrób, vagy a mosókonyha.

Egyszóval bármely terület, ami nem kíván meg feltétlenül a tömött, átláthatatlan biztonsági falat, de fontos, hogy a fény beengedése ellenére ne legyen teljesen áttetsző, vagy dekorációként funkcionálva fénnyel és mintázatokkal dobja fel a tereket. Különösen a közösségi terekben, irodákban, rendelőkben látunk ilyet, pedig a családi házaknak is nagy segítségére lehet egy strapabíró üvegajtó a megfelelő helyen.

Fény és árnyék játéka

A széles kínálatban megtalálhatók a teljesen áttetszőtől a teljesen homályosított modellekig a legnépszerűbb átmenetek is. Stílusos mintázatok, klasszikus és modern formák biztosítják érdeklődőink számára a bőséges választási lehetőséget. Természetesen mi is segítünk, és üzleteinkben személyesen, vagy online az ajánlatkészítő használatával is szívesen vesszük az érdeklődést, szakmai kérdéseket.

Felhívjuk a figyelmet online ajtótervezőnkre is, ahol tetszés szerint az összes ajtótípus és szín variálásával egy jó előzetes képet kaphatunk a végső eredményről, mielőtt személyesen is megtekintenénk, vagy megrendelnénk a termékeket.

 

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás