Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Tökéletes szigetelők a műanyag ablakok

Tökéletes szigetelők a műanyag ablakok

Sok régi házban vagy lakásban lehet találkozni még nagyon lestrapált, rossz minőségű fa ablakokkal, aki pedig ilyenben él, az valószínűleg soha többé nem akar fa nyílászárót. Le kell szögeznünk, hogy ez a vélemény is elhamarkodott. A modern gyártási technológiák mellett már a fa ablakok se olyanok, mint évtizedekkel ezelőtt, de tény, hogy a műanyagnak vannak olyan előnyei, amivel a fa nem tudja felvenni a versenyt. Hogy ezek kinek mennyire fontosak, ki mit helyez előtérbe, az persze már egyéni.  

Nem hat rá az időjárás

A műanyag ablak legnagyobb előnye, hogy nem hat rá az időjárás. A fa ablak hidegben, melegben néha szorulhat. Főleg a régiekre jellemző ez, a manapság gyártottaknál azért megvannak a módszerek ezen problémák kiküszöbölésére. A műanyag ablakok ugyanakkor mindig tökéletesen illeszkednek, és ez évek múlva is így marad, mert az anyag nem fog változni.

A hőszigetelő képesség alapvető tulajdonság egy műanyag nyílászáró esetében, így a fűtésszámlán is sokat tudunk spórolni, ha ilyen ablakot választunk. A beépítés után ez azonnal észrevehető, ha régi típusú fa ablakot cseréltünk műanyagra, ugyanis rögtön feltűnhet, hogy nem húz az ablak közelében a hideg, és persze a lakás is jóval hosszabb idő alatt hűl ki.

Biztos szebb a fa?

A fa ablak mellett egyébként a leggyakrabban felhozott érv az, hogy egyszerűen szebb, mert természetesebb a külleme. Nos, ez az érv nem teljesen állja meg a helyét, ugyanis olyan fólia kérhető a műanyag ablakokra, ami fa mintázatú, így 1-2 méter távolságból kizárt dolog, hogy valaki megmondja, nem valódi fa ablakot lát.

Mindemellett a lehetőségek végtelen mind szín, mind méret, mind forma tekintetében, így mindenki megtalálhatja azt az ablakot, ami a legjobban passzol a házához.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás