Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Zsaluzia: előnyök és hátrányok – miért ennyire divatos ez az árnyékoló?

Zsaluzia: előnyök és hátrányok – miért ennyire divatos ez az árnyékoló?

Sokan még nem is hallottak róla, mások kizárólag ezt keresik: épp ezért most a zsaluzia nevű árnyékolóról írunk bővebben. Miért olyan népszerű ez a termék az új építésű házak esetében? Vannak-e hátrányai a számos pozitív tulajdonsága mellett? Kiderül cikkünkből!

Mi az a zsaluzia?

Kezdjük a fogalommagyarázattal! A zsaluzia – de sok helyen zsalúzia formában is írják – egy olyan külső árnyékoló, amely hasonló a beltéri reluxához. Lamellákból áll, ezek elfordításával lehet szabályozni a beeső fényt.

Nagyon dizájnos termék, sokkal ízlésesebb a kinézete, mint egy redőnynek. A zsaluzia célja az árnyékolás, de mindezt úgy teszi, hogy a fényzárás szabályozható, azaz mi dönthetjük el, hogy milyen szögben álljanak a lamellák, mennyi fényt engedjenek be a szobába.

Napjaink slágertermékéről van szó, ezért új építésű házaknál gyakran találkozunk vele. Azonban már meglévő épületekre is felszerelhető, de ekkor jellemzően a külső tokos változat jöhet csak számításba.

A zsaluzia hajtókarral működtethető, a legtöbb esetben ez a ház belsejébe beszerelhető, de biztosat csak a helyszíni felmérésen tudnak mondani a szakértők. Sokkal előnyösebb és elterjedtebb azonban a motorizált zsaluzia, amely okosotthonba is integrálható, ezért is választják oly sokan. Az Aranyablak zsaluziák gyártásával is foglalkozik, vállaljuk egyedi méretű zsaluziák elkészítését is!

Milyen előnyei vannak a zsaluziának?

Bár többféle kültéri árnyékoló létezik – kínálatunkban is kapható a redőnyön kívül spaletta és zsalugáter is – az újonnan épülő házak, üzletek esetében legtöbben az alumíniumból készült zsaluziát választják már. Az ok nem véletlen: ugyanolyan jó tulajdonságokkal rendelkezik ugyanis ez a termék, mint egy alumíniumredőny, ugyanakkor egy mediterrán stílusú ház esetében is jól mutat, összhangba hozható az épület kinézetével.

A lamellák színe megválasztható: az üzleteinkben elérhető prospektus alapján a zsaluzia szerkezeti részei (tok, lefutók) szinte bármilyen árnyalatban kérhetők egyedi RAL színkártya alapján, így nem kell tartanunk attól sem, hogy elcsúfítja a homlokzatot. Szúnyogháló is felszerelhető mögé.

Milyen hátránya van a zsaluziának?

Az egyetlen ok, ami miatt sokan tartanak a zsaluzia használatától, hogy nem képes teljes fényzárásra. Míg egy lehúzott redőny tud teljes sötétséget biztosítani, a forgatható lamellák ezt nem teszik lehetővé, picinyke fény mindenképp be fog szűrődni a szerkezeten.

Mindez azonban nem jelenti azt, hogy teljesen el kell vetnünk azt az ötletet, hogy zsaluziával oldjuk meg az árnyékolást. Sőt! A zsaluzia leengedett állapotban azért kínál kellő sötétséget a pihenéshez, és megakadályozza azt is, hogy belássanak a házunkba az ablakon keresztül.

Nyári estéken a megfelelő dőlésszögben beállított lamellák védelmet nyújtanak a kíváncsi tekintetek ellen, de biztosítják a megfelelő légáramlást is nyitott ablak esetén, míg ugyanez egy redőnyről nem mondható el.

A zsaluzia nem véletlen népszerű: egyre többen ismerik fel előnyeit. Ám ugyanakkor ez a siker az árában is megmutatkozik. Ha több nyílászárónkra alumíniumból készült, motorizált zsaluziát kívánunk felszereltetni, mindenképp járjunk utána, mennyibe kerül a gyártás és a kivitelezés. Oldalunkon kérhető árajánlat.

Számítsuk még hozzá, hogy a színezésért plusz árat is felszámolhatnak a gyártók. Különbség van a kivitel között is: a vakolható és a külső tokos zsaluzia árban is eltérő.

Kinek éri meg zsaluziát választania?

Új építésű házak esetén mindenképp ezt a megoldást javasoljuk, hiszen a zsaluzia tartós, motorizálható, nyáron a hűtésben, árnyékolásban nagy szerepe van. Hangulatos atmoszférát teremt odabentről nézve is. Mivel egyedi igényekre szabható és mutatós, remekül illeszkedik minden homlokzathoz. Kérhető nemcsak ablakra, hanem ajtóra is.

Nagy előnye, hogy okosotthonba is integrálható, így megfelelő fényszabályozásra képes akkor is, ha nem tartózkodunk otthon. Jöjjön el üzletünkbe, és munkatársaink további információval látják el e modern árnyékolóval kapcsolatban. Némely boltunkban – például Budapesten a XVIII. kerületben vagy Tatabányán, Cegléden – ki is próbálható a zsaluzia működtetése! Várjuk megkeresését!

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás