Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Zöld erdőben jártam - húsvéti ablak-és ajtódíszek  Nyílászáró biztos dekorációk a nyusziváráshoz

Zöld erdőben jártam - húsvéti ablak-és ajtódíszek Nyílászáró biztos dekorációk a nyusziváráshoz

Zöld erdőben jártam… húsvéti ablak-és ajtódíszek

 

Nyílászáró biztos dekorációk a nyusziváráshoz

 

Sokszor bele sem gondolunk, mielőtt belevágunk az ablakfesték tömeges elhelyezéséhez, hogy később, mikor fakulni kezdenek, aligha tudjuk majd egy mozdulattal eltávolítani őket. Persze sokan ezt egyáltalán nem bánják, hiszen „szép” emléket állítanak a kisgyerekek ajándékozási kedvének, és évtizedekkel később is mosolyt csalnak az arcunkra a hímes tojás, vagy nyuszifül maradványok például a húsvéti dömping után… 

Elhoztunk most egy-két olyan tippet, ami mutatós, kedves, egyszerű, és ráadásul az ablaknak, ajtónak sem árt, könnyű eltávolítani. De természetesen attól még eltehetjük őket az utókornak, vagy épp felhasználhatjuk a következő szezonban. Fontos a környezetvédelem is, éppen ezért csupa olyan ötletet adunk, ami természetes anyagokból készíthető.

Öntapadós akasztó, kétoldalú ragasztó a nulladik pont

Mielőtt nekiállunk dekorálni, érdemes átgondolni, hogy a kész művet milyen formában helyezzük majd el a lakásban. Ha asztaldíszt tervezünk, még akkor is fontos odafigyelni a biztonságra és például a gyertyák, mécsestartók esetében fokozottan betartani a tűzvédelmi előírásokat. Ha ehető, vagy ehetőnek tűnő, főleg, ha apró alkatrészekből, gyöngyökből álló díszt készítünk, tegyük elérhetetlen távolságba az apró néptől.

Emellett jó ötlet beszerezni egy öntapadós akasztót, törölközőtartót, vagy épp kétoldalú ragasztót, hogy az ablakra, ajtóra lógatott díszek miatt ne deformálódjanak a kilincsek, vagy ne károsodjon az üveg, a keret se a felhelyezéskor, se a levételkor, takarításkor. Ha ragasztónyomokat találunk, használjunk sebbenzint esetleg, de semmiképp ne kísérletezzünk súrolószerekkel, szemcsés tisztítószerekkel, zsíroldóval, vagy ne adj isten dörzsis szivaccsal, kefével!

A jó öreg kartonpapír

Kartonból, papírból, akár maradék csomagolásokból, tejesdobozokból is készülhetnek szuper színes tojások, nyuszik, kiscsibék, kisbarik, csak egy jó minőségű festékre lesz szükségünk. Erősen fednek például a körömlakkok, a porcelánfesték. Emellett a kreativitásunkat szabadjára engedve készíthetünk a karton alapra ragasztott termésekből, levelekből, préselt virágokból is dekorációt.

A kartont kivágva, kilyuggatva, madzagra felfűzve csinos kis sorozatot készíthetünk a kedvenc motívumokból. Ezek könnyűek, így még akár a kilincsre is akaszthatjuk őket. Papírból készülhetnek origami figurák is a húsvét hangulatában a szivárvány minden színében.

Sólisztgyurma, porcelángyurma? Naná!

Gyönyörű és a gyerekek is imádni fogják a házilag készített sólisztgyurmát, és a divatos, hófehér változatát: a porcelángyurmát. Szuper hétvégi program az egész családnak, és egy kiszúróforma, vagy egy kis kézügyesség segítségével így is készülhetnek ajándékok, meglepetések. Ezekhez nem kell drága, bonyolult alapanyagokat beszerezni. A liszt, a só, a szódabikarbóna valószínűleg minden háztartásban megtalálhatók.

Ha ezeket a figurákat formázáskor kiszúrjuk, akkor egy letört faágra, vagy egy aranyvesszőre is akaszthatjuk őket. Ez leginkább a tojásfa népi hagyományában kerül elő. Ugyanígy hagyományos tavaszi dekoráció a búza, vagy a fű ültetése, melyet apró cserepekben, vagy a népszerű „fűfej haver” segítségével is öntözhetünk, gondozhatunk. Remekül mutatnak a párkányon, teraszon a közelgő napsütésben.

Virágok és madarak

Ugyanez érvényes a finom, törékeny tavaszi virágokra, mint a nárcisz, az ibolya, és a gyöngyike. Ezeket is elültethetjük magról, hagymáról, és figyelemmel kísérhetjük, ahogyan szép lassan, zsenge zöld hajtásaikkal előbújnak a földpaplan alól.

Ha a fiúkat annyira nem nyűgözi le a virágültetés és a tojásfestés, akkor nyugodtan barkácsolhatnak egy madáretetőt, ami hamarosan nagyon jó szolgálatot tesz a kis cinkék megfigyelésekor is.

Örömteli húsvéti ünnepeket kívánunk!

 

 

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás