Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Tűzgátló ajtók - maximális védelemre szabva

Tűzgátló ajtók - maximális védelemre szabva

A tűzgátló ajtók, - ahogy a nevükből is kiderül – felveszik a harcot az épülettüzekkel. Megnézzük, hogy ezek a speciális darabok hogyan képesek erre, és szükség esetén miben mutatkozik meg kiemelkedő védelmi funkciójuk.

Könnyen azt hihetnénk, hogy az ilyen típusú, beltéri alkalmatosságok inkább az irodaházak, lakóparkok, vagy nagyszabású beruházások elemei, de mindenképpen szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a lakóházak, kertes házak, pincékben elhelyezett kazánházak esetén is legalább annyira indokolt lehet az elhelyezésük, mint a gigantikus komplexumok esetén.

Hogyan készül? Hogyan működik?

Műszaki szempontból minden lehetséges felhasználásra és beépítési lehetőségre gondolva, egy komplex csomagot állítottunk össze ebből a beltéri ajtótípusból. A saroktok és négy oldalon falcolt lapszerkezet tűzgátló és füstgátló intumex tömítése létfontosságú a tűzvédelem szempontjából. Emellett tartozik hozzá megfelelő kilincsgarnitúra a BB-PZ átalakítós zárszerkezettel együtt, mely szintén a védelmi szintet biztosítja professzionális kivitelben.

A nyitásért, zárásért felelősek továbbá a magasságban állítható, és a rugós pántok. Rendkívül rugalmas megoldás az, hogy a nyitásirány egyszerű fejre fordítással, gond nélkül megváltoztatható! A praktikus felhasználási lehetőségeket erősíti ezeken felül, hogy a küszöbszerkezet eltávolítható.

A szerelési munkálatokhoz biztosítjuk a kőműves beépítéshez a falazókarmokat, melyek a tok szerkezetéből könnyedén kihajthatók szerszámok nélkül! Az utólagos beépítéshez szükséges furatok azonban szintén rendelkezésre állnak.

Nyílásmódosítás nélkül beépíthető ajtókról beszélünk, hiszen magyar szabványméretben is kaphatók. Az tűzgátló ajtók érvényes Tűzvédelmi Megfelelőségi Igazolással (TMI) rendelkeznek. Így kompakt megoldást jelentenek mind háztartási, mind nagyobb beruházási céllal készülő épületek tűzvédelmi rendszerébe.

Széleskörű felhasználás

Otthonunkban a kazánház, a pince, a garázs esetében is érdemes a tűz- és füstgátló ajtókban gondolkodni. Az irodaházak, parkolóházak, lakókomplexumok esetében ez kötelező és minden esetben szükséges is, tehát érdemes magas minőségű, kiemelkedő ár- érték arányú megoldást választani.  A közhiedelemmel ellentétben, léteznek esztétikailag is megfelelő megoldások a védelmi szint fenntartása mellett.

Az elegáns megjelenésen túl egyedi megoldásokhoz illeszkedő, egyedi üvegezéssel választható, és természetesen a tűzvédelmi előírásoknak maximálisan megfelelő termékskálát biztosítunk! A Hörmann termékkínálatában megtalálhatók az acél- és nemesacél, valamint az acélból és alumíniumból gyártott, teljesen üvegezett tűz- és füstgátló ajtók is. Több évtizedes tapasztalatuknak köszönhetően egy kimagasló minőségű, flexibilis  termékportfóliót alakítottak ki.

Kihez forduljak kérdésekkel?

A virtuális kínálat megtekintése és az online ajánlatkészítő használata mellett érdemes személyesen is felkeresni üzleteinket és saját szemünkkel meggyőződni a kivitelről, a praktikus szerelési megoldásokról.

Eladóink a műszaki jellegű kérdések mellett a szerelési, beépítési kérdésekkel kapcsolatban is választ adnak, így minden kétséget kizárva tudunk dönteni a vásárlásról. A szakkereskedők pedig a komplett tervezési, kivitelezési munkálatokhoz is hasznos információkkal látják el az érdeklődőket.

Ha minden szempontot sorra vettünk, biztonsággal állíthatjuk, hogy a tűzgátló ajtók minőségükben, felhasználásukban, és esztétikus kivitelükben biztosítják a teljeskörű védelmet családi házunknak csakúgy, mint a nagyobb irodáknak, komplexumoknak. Érdeklődés esetén egyedi árajánlat kérésével, vagy a számtalan üzletünk egyikének felkeresésével, szakkereskedővel folytatott konzultáció során minden apró részletről meggyőződhetünk.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás