Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Tippek, hogy egyszerűbb legyen az ablakcsere

Tippek, hogy egyszerűbb legyen az ablakcsere

Itt a tavasz, közeledik a nyár, ilyenkor szoktak a legtöbben úgy dönteni, elvégzik a sok esetben régóta halogatott ablakcserét. A halogatás nem véletlen: bár maga a munka nem számít különösebben nagynak, azért ha sok ablak van a házon, mégiscsak eltart egy darabig, míg végzünk, arról nem is beszélve, hogy jár némi rendetlenséggel. Ez nem hangzik túl vonzónak, de sokat nyerhetünk vele: szebb, praktikusabb nyílászárókat, és ha a szigetelésre is odafigyelünk a választás során, még spórolhatunk is a fűtési költségeken következő télen, vagy éppen a klímán nyáron.

Néhány tipp, hogy minél kevesebb kellemetlenséggel járjon a csere:

·         Előre pakoljunk el mindent az ablakok közeléből, hogy a szakemberek könnyen odaférjenek. Ne akkor kelljen ezzel foglalkozni, amikor már kezdenék a munkát. A lehető legnagyobb helyet biztosítsuk a munkához, hogy garantáltan ne sérüljön meg semmilyen tárgyunk.

·         Takarjuk le a bútorainkat, hogy megvédjük a portól. Apróságnak tűnhet, de a régi ablak kiszedés hatalmas porral jár. Ha a bútorokat nem takarjuk le, minden apró résbe bemegy a por, és hatalmas munka utána ezt mind kitakarítani. Rengeteg időt és kellemetlenséget spórolhatunk meg magunknak ezzel az egyszerű művelettel.

·         Amit lehet, vigyünk ki az éppen érintett helyiségből, ezzel is azt segítjük elő, hogy minél kevésbé kelljen aprólékosan takarítani az ablakcsere után. Persze a nagyobb bútorokat, mint a szekrények, a kanapé, ágy stb. nem kell kivinni, ez rengeteg időt elvenne, letakarhatjuk őket, ahogy már említettük. De kisebb tárgyakat, berendezési eszközöket nyugodtan vigyünk át máshová, így egyáltalán nem koszolódnak.

·         Ha van szőnyeg, szedjük fel, a szőnyegek ugyanis a lehető legjobb porfogók. A parkettáról, kőről, vagy bármilyen felületről sokkal könnyebb felszedni a port, mint a szőnyegből kirázni, vagy kiporszívózni.

·         Amint bent van az ablak, takarítsunk ki, még mielőtt visszarendeznénk bármit is a szobában. Így könnyebben, gyorsabban megoldhatjuk, mintha kerülgetni kéne az egyébként oda tartozó tárgyakat.

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás