Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Tippek a melegebb otthonért

Tippek a melegebb otthonért

Ahogy megérkezett a hűvös idő és vele az éjszakai fagyok, kiemelt szerephez jutott az otthonunk melege. Ám a túlzott fűtés, legyen szó annak bármely fajtájáról, nem túl gazdaságos megoldás. A meleg fenntartásában viszont sokat segíthet, ha a nyílászáróink megfelelő szigeteléssel rendelkeznek, ez ugyanis megakadályozza, hogy kiszökjön a hő.

Jó minőségű ajtókkal és ablakokkal kint marad a tél

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a nyílászárók színvonala sokat számít a lakás hőjének kezelésében. Akár kánikuláról, akár zimankóról van szó, a tömítések, az alapanyagok és az üvegezés mind meghatározzák azt, hogy az otthonunk mennyire hűl vagy melegszik át a kinti hőmérséklet következtében.

Korábban már cikkeztünk arról, hogy a műanyag ablakok nagy szerepet vállalnak abban a tél során, hogy a szoba melege megmaradjon. Ugyanez elmondható az ajtókról is, ezért egyik tényezőn sem érdemes spórolni, ha szeretnénk kiélvezni a legnagyobb kényelmet az év legfagyosabb időszakában is.

A sötétítés nem csak a fényeket befolyásolja

A külső és belső sötétítők egyaránt befolyásolják az ablakok hőszigetelését. A kívül kialakított redőnyök, spaletták és zsalugáterek megvédik a nyílászárót az időjárás viszontagságaitól – köztük a hidegtől. Ennek következtében az üvegek kevésbé fagynak át és jóval kevesebb hideg levegővel kell megküzdenie a tömítéseknek is.

Egy jó minőségű, vastag sötétítőfüggöny még többet megfog a kívülről érkező hűvös áramlatokból, ráadásul ez a folyamat visszafelé is érvényes. A meleg kiáramlását már azelőtt akadályozza, hogy az elérné az ablakokat, így az bent marad a szobában.

Jól záródó, erősen szigetelt nyílászárókkal és egy kis odafigyeléssel rengeteget spórolhatunk a fűtésszámlán anélkül, hogy a saját otthonunkban kellene fagyoskodni. A megfelelő minőségű nyílászárók minden évszakban jó szolgálatot tesznek a hőszigetelés kérdésében, ezért kiemelt szerephez jut az, hogy megfontoltan döntsünk a vásárlás és a beépítés során egyaránt.

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás