Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Tetőtéri ablakok a szépség és a biztonság jegyében

Tetőtéri ablakok a szépség és a biztonság jegyében

Mivel a tetőtéri ablakok nagy előnye, hogy közvetlenebbül érzékeljük a természetet, az időjárási elemeket, ezért kitüntetett figyelmet kell szentelni arra, hogy a megfelelő tetőtéri ablak mellett döntsünk, és a természetközeliség hátrányait időtálló megoldásokkal küszöböljük ki.

Tetőtéri ablaka nehezen nyílik, nehezen záródik? Penészesedik a fal és az ablak? Mindig huzatot érez? Télen sokszor eszébe jut, hogy az utcát fűti? Az ablakról folyamatosan törölgeti a párát? Ha az előző kérdésekre igennel válaszolt, akkor itt az ideje, hogy ablakot cseréljen. Ha pedig építkezés előtt áll, alábbi írásunkkal segíthetjük a helyes tetőtéri ablak megtervezésében és kiválasztásában.

A tetőablaknak nem csak az időjárás viszontagságai ellen kell fokozott védelmet nyújtani, hanem biztosítania kell a megfelelő kilátást, panorámát is. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy ezek beépítése is megbízható, hozzáértő szakembert kíván, hiszen a rosszul, hibásan beépített tetőtéri ablak a későbbiekben igencsak megnehezítheti életünket. Mi mindent spórolunk meg egy jól átgondolt választással? Mutatjuk!

Milyen típusok közül választhatok?

A fentiek elkerülése végett érdemes odafigyelni a szakszerű kivitelezésre és a megfelelő termékválasztásra. És ez utóbbi nem is olyan egyszerű, hiszen a tetőtéri ablakokat is többféle kivitelben gyártják. Készülhetnek ún. felnyíló-átfordítható vagy billenő kivitelben, anyagukban lehetnek műanyagból vagy fából.

Műanyag billenő tetőtéri ablakok

A több kamrás ólommentes PVC profilok megerősített fém profillal kitűnő eredményt érhetnek el a magas páratartalmú tetőterekben. Ez úgy néz ki, hogy a külső profilok poliészterrel bevont alumínium lemezből készülnek, melyek védik az anyagot az időjárás káros hatásaitól.

Ezáltal nincs szükség utólagos kezelésre, nincs szükség utólagos lakkozásra. Kifejezetten ajánljuk nagy páratartalmú helyiségekbe (pl.: konyha, fürdőszoba). A kilincs az ablak alsó részén található, amivel praktikusan három pozícióba rögzíthető ezáltal mikro szellőzést biztosítva.

Fa billenő tetőtéri ablakok

Ezek a pompás és hangulatos, rétegesen ragasztott borovi fenyő ablakok gyönyörűen mutatnak a vidéki stílusú, a fa mintázatát előtérbe helyező lakóterekben, vagy akár a nyaralóban is. Impregnált, kettő vagy három rétegben lakkozott modelljeink biztosítják a penész-és páramentességet, a szellőzést és a szoros záródást egyaránt.

Az ablak közepére felszerelt zsanér lehetővé teszi a 180 fokos átfordíthatóságot, a beépített blokkoló zár lehetőséget nyújt az ablak lezárására 180, illetve 20 fokon, így védelmet nyújt a gyermekbalesetekkel szemben.

Velux prémium tetőtéri ablakok

Háromféle típust is kínálunk a Velux tetőtéri ablakok kategóriájában. Alapvetően különbség köztük, hogy alsó vagy felső nyitószerkezettel rendelkeznek. Felső kilincses fa tetőtéri ablakunkat elsősorban nappaliba, gyerekszobába, hálószobába és dolgozószobába ajánljuk. A felső kilincs abban az esetben is kényelmes ablaknyitást és zárást tesz lehetővé, ha az ablak alá bútorokat helyezünk.

A felső kilincses megoldás egyik alternatívája a karbantartást nem igénylő felületű tetőtéri ablak, mely ideális választás fürdőszobába vagy konyhába, vagy ahol fehér szín a kívánatos. A hőkezelt fa magot víznek és szennyeződéseknek ellenálló poliuretán bevonat fedi, mely kiváló hőszigetelő képességet és tartósságot jelent. Az ablak csak minimális tisztítást igényel.

Az elegáns alsó kilinccsel ez a tetőtéri ablak akkor célszerű megoldás, ha az ablakot magasan kell vagy kívánják elhelyezni, például térdfal miatt. Az ablak része a kétfokozatú résszellőző, mely biztosítja a friss levegőt akkor is, ha az ablak zárva van.

Bízunk benne, hogy e rövid áttekintéssel sikerül hozzájárulnunk ahhoz, hogy megtalálja az Ön számára minden szempontból ideális tetőtéri ablakot. További kérdéseikkel, kérjük, forduljanak szakértő kollégáinkhoz!

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás